Redactie - 19 januari 2017

Insight wordt distributeur Red Hat Cloud and Service Provider programma

Insight, een Nederlandse cloud en service provider is door Red Hat geselecteerd als exclusieve distributeur van het Red Hat Certified Cloud and Service Provider (CCSP)-programma. Dit programma werd speciaal ontwikkeld voor hosting-partijen, system integrators, ISV’s en managed service providers. Het biedt een partnerecosysteem waarbinnen ze kunnen vertrouwen op gecertificeerde Red Hat-oplossingen voor integratie in vernieuwende IT-proposities aan hun eindklanten.

“Het CCSP-programma is zeer flexibel en schaalbaar en biedt onze klanten veel voordelen. Zo kunnen cloud en service providers gecertificeerde Red Hat-oplossingen hosten en resellen op basis van verschillende modellen, aansluitend op de behoeften van hun eindklanten. Ze hebben de keuze uit gedeelde servers, eigen servers of volledig gemanagede omgevingen, en betalen naar gebruik: op uur-, maand- of jaarbasis. Ook hebben ze toegang tot zeer veel resources, zowel ter ondersteuning van hun verkoop als op technisch gebied”, zegt Rob Nouwens, Sales Director bij Insight Hosting & Cloud Solutions ‎.

Cloud provider-modellen hebben zich ontwikkeld van publieke cloudoplossingen, waarbij eindklanten gebruikmaken van dezelfde server en soms ook database (multi-tenant public clouds), naar private cloudoplossingen op basis van een Linux-infrastructuur met verschillende compartimenten en Platform-as-a-Service (PaaS)-oplossingen. Het Red Hat Certified Cloud and Service Provider-programma helpt aanbieders van cloudoplossingen beter tegemoet te komen aan de wensen van hun klanten met Red Hat’s cloudgebaseerde technologieën. Met een gecertificeerde Red Hat cloud- en service provider hebben ze de zekerheid dat hun voor Red Hat Enterprise Linux- en andere Red Hat-oplossingen gecertificeerde maatwerk- of third-party ISV-applicaties naar verwachting functioneren in een publieke cloud of bij een managed service provider.

CCSP

Partners moeten zich bij Red Hat kwalificeren voor het CCSP-programma en aan de hand van diverse eisen aantonen dat ze een veilige, schaalbare, ondersteunde en consistente omgeving voor zakelijke cloudomgevingen kunnen bieden. Met het wereldwijde gestandaardiseerde programma weten klanten, ISV’s en partners dat productexperts van Red Hat hun oplossing hebben gevalideerd en dat hun implementaties een solide basis hebben.

“De samenwerking tussen Red Hat en Insight in Nederland is zeer krachtig, onze bedrijven vullen elkaar perfect aan. Red Hat levert met het CCSP-programma technologische oplossingen in een voor de cloud en service provider op maat gemaakt, toegankelijk en flexibel model. Als Insight bieden we op onze beurt uitstekende toegang tot deze markt, op basis van jarenlange ervaring in het leveren van licentieprogramma’s voor cloud en service providers. We zijn er trots op dat we als enige distributeur in Nederland het Red Hat CCSP-programma aan ons portfolio hebben kunnen toevoegen en we zijn ervan overtuigd dat de technologie van Red Hat een belangrijke bijdrage zal leveren aan de groei van de Nederlandse cloud en service provider-markt”, aldus Nouwens.

“We zijn heel blij met Insight als Red Hat Certified Cloud and Service Provider binnen ons partnerecosysteem”, zegt Mike Ferris, vice president, Business Development, Red Hat. “Onze doelstelling is klanten en developers brede keuzemogelijkheden binnen de cloud te bieden. Daarbij hoort ook het bouwen van een sterk ecosysteem van partners, dat gebruikers in staat stelt om de best mogelijke toepassingen te bouwen en in te zetten. We verheugen ons op de samenwerking met Insight en het groeiende aantal cloudoplossingen met Red Hat dat hiervan het resultaat zal zijn.”

Kijk voor meer informatie op http://nl.insight.com/learn/techbooks/hosting-red-hat-ccsp-program.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!