Nextel wordt distributeur van LANCOM Systems

20-01-2017 | door: Witold Kepinski

Nextel wordt distributeur van LANCOM Systems

LANCOM Systems, de Duitse fabrikant van netwerkoplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector, heeft een overeenkomst gesloten met de value-added distributor Nextel. Het bedrijf versterkt hiermee zijn positie op een van de snelst groeiende ICT-markten van Europa. Verder kan LANCOM hiermee nieuwe typen resellers, zoals systeemintegrators en Managed Service Providers, bedienen met zijn nieuwe LANCOM Management Cloud (LMC). De LMC is een op Software Defined Networking (SDN) gebaseerde centrale oplossing voor netwerkbeheer.

De LMC biedt centrale configuratie en beheer voor alle typen en omvangen van professionele netwerken. Met deze oplossing kan de complete reeks van netwerkinfrastructuuroplossingen van LANCOM worden beheerd, van VPN-routers en gateways tot switches en draadloze access points. LANCOM is een van de eerste leveranciers van een complete oplossing voor netwerkbeheer die zich door optimale flexibiliteit en beveiliging kenmerkt.

Als Value Added Distributor (VAD) richt Nextel zich op ICT- en databeheeroplossingen. De VAD zal het volledige productaanbod van LANCOM in Nederland gaan aanbieden. Nextel beschikt over jarenlange ervaring in de Nederlandse ICT-markt en is daarmee in staat om resellers te voorzien van uitmuntende technische, marketing- en verkoopondersteuning. Het uitgebreide aanbod van netwerkoplossingen van LANCOM vormt een ideale aanvulling op Nextels end-to-end portfolio. Het bevat naast netwerk-hardware ook de LANCOM Management Cloud en geïntegreerde digital signage oplossingen op basis van draadloze ePaper-technologie.

Peter Hoekstra, directeur International Sales bij LANCOM Systems, wijst op de uitgelezen kansen die deze samenwerking biedt: "Nextel geniet een uitmuntende reputatie binnen de branche en bij resellers. Het beschikt over jarenlange ervaring met het beheer van bedrijfsgegevens en draadloze netwerken op basis van SDN-technologie. Nextel biedt zijn klanten uitgebreide oplossingen en diensten aan. Onze samenwerking vertegenwoordigt een belangrijke stap op weg naar een leidende positie op de groeiende Europese ICT-markt. Hiermee vestigen we ons als netwerkspecialist in de Nederlandse markt."

Ed Jans, managing director bij Nextel, toont zich bijzonder verheugd met de samenwerking: "We hebben voor LANCOM gekozen vanwege zijn professionele, integrale productreeks en branche-ervaring. Onze klanten tonen met name interesse in de nieuwe cloud-gebaseerde netwerkoplossing. Met LANCOM als Europees leverancier zijn we verzekerd van Duitse kwaliteit en kunnen we tegemoetkomen aan de vraag naar complexe, veilige en uiterst professionele netwerkoplossingen die aan de Europese normen voldoen.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware