Redactie - 24 januari 2017

Promedico ontwikkelt met OutSystems applicaties voor zorgverleners en apothekers

Promedico ontwikkelt met OutSystems applicaties voor zorgverleners en apothekers image

Promedico, leverancier van IT-systemen aan eerstelijnszorgverleners, heeft met behulp van het low-code ontwikkelplatform van OutSystems in recordtijd twee nieuwe applicaties ontwikkeld voor apothekers en zorgverleners. De applicaties zorgen ervoor dat medicijnen transparant, efficiënt en correct aan patiënten worden verstrekt. Organisaties in de zorgsector kunnen zo optimaal profiteren van de mogelijkheden van hun digitale transformatie.

Promedico ontwikkelde twee applicaties voor de zorgsector: Apro en MediSein. De applicatie Apro is een informatiesysteem voor apotheekmedewerkers. Apothekers kunnen er onder andere patiëntdossiers in raadplegen, het medicatie-assortiment inzien, voorraden beheren, recepten verwerken, medicatie bewaken, proactief herhaalmedicatie herhalen, declaraties verwerken en boekhouding doen. Het systeem blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en heeft koppelingen met andere zorginformatiesystemen.

MediSein

De tweede applicatie is de mobiele applicatie MediSein en werd ontwikkeld op verzoek van en samen met ’s Heeren Loo Zorggroep, een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking. De app biedt op de tablet van de zorgverlener realtime up-to-date medicijninformatie en meldt met pushberichten wanneer welke patiënt welk medicijn toegediend moet krijgen. Daarnaast kan met de app worden bijgehouden of de patiënt daadwerkelijk zijn medicijn heeft genomen, en zo niet, waarom niet. MediSein helpt de zorggroep de foutmarge bij medicijntoediening te minimaliseren.

Zes weken

"Software moet zich aanpassen aan de werkprocessen van zorgverleners, niet andersom. Een platform moet dan ook flexibel zijn om aan de wensen van de zorgverlener te kunnen voldoen", vindt Pita van Arkel, algemeen directeur Promedico. "Er is een digitaliseringsslag nodig in de zorg om bij te blijven bij de maatschappelijke ontwikkelingen. De realiteit is echter dat softwareleveranciers vaak niet of niet snel genoeg kunnen meekomen, omdat ze vast zitten aan legacy. In OutSystems zien wij een toekomstbestendig platform waarmee we wel aan de vraag van zorgverleners en -instellingen kunnen blijven voldoen." Van Arkel roemt met name de ontwikkelsnelheid van het OutSystems platform. MediSein kon bijvoorbeeld in een tijdsbestek van zes weken worden gerealiseerd.

Apothekersmarkt

"De maatschappij verwacht dat de zorgsector in verre mate digitaliseert. De praktijk leert echter dat er nog maar weinig aan deze vraag kan worden voldaan", zegt Willem van Enter (foto), vice-president EMEA OutSystems. "Promedico gaat snel en voortvarend te werk om hier verandering in te brengen. Met Apro betreedt Promedico bijvoorbeeld een voor hen relatief nieuwe markt en zorgt het bedrijf ervoor dat ook apothekers kunnen profiteren van de voordelen van digitale transformatie. We zijn blij dat OutSystems aan deze belangrijke stap kan bijdragen." 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!