Redactie - 24 januari 2017

Oracle Code-evenementen voor moderne cloudontwikkeling

Oracle organiseert Oracle Code-evenementen voor moderne cloudontwikkeling. Deze nieuwe serie events leert ontwikkelaars hoe ze moderne web-, mobiele, enterprise- en cloud-native-applicaties kunnen bouwen.

Oracle staat bij miljoenen ontwikkelaars over de hele wereld bekend om zijn platforms en technologieën. Als investering in deze ontwikkelaarscommunity introduceert het bedrijf Oracle Code: een serie gratis evenementen die ontwikkelaars samenbrengt om alles te horen over de nieuwste technologieën, best practices en trends in de branche. De evenementen zijn een combinatie van keynotes, technische sessies en hands-on labs door vooraanstaanden in de branche, communityleden en Oracle-experts. Samen bieden ze ontwikkelaars inzichten waarmee ze gewapend zijn voor uitdagingen op het gebied van de cloud.

Brussel

Het eerste evenement in de serie vindt plaats op 1 maart 2017 in San Francisco. In totaal worden de Oracle Code-evenementen in 2017 gehouden in twintig steden in Noord-Amerika, Europa, Azië en Zuid-Amerika.. Deelnemerregistratie en call for papers zijn vanaf nu geopend. In de Benelux staat het evenement op 6 juni 2017 in Brussel gepland.

Er is geen organisatie of sector die niet te maken heeft met transformatie op het gebied van cloudcomputing. Ontwikkelaars hebben dan ook steeds vaker expertise nodig over zaken als cloudmigratie, management en cloud-native ontwikkelen. Ze zoeken manieren om snel applicaties te bouwen met microservices, API’s, containers, machine-learning, mobiele backends en chatbots, door moderne DevOps-processen in te zetten. Daardoor hebben ze omvangrijke en robuuste platformmogelijkheden nodig, waaronder big data en analytics, integratie, management en monitoring, mobility en Internet of Things (IoT). Ontwikkelaars willen de keus hebben uit elke programmeertaal, elke database, elk besturingssysteem, elke virtualiseringstechnologie en elke ontwikkelaarstool, waaronder open source en opties van derde partijen. Ze moeten de mogelijkheid hebben om in de cloud of on-premise te implementeren, met portabiliteit en interoperabiliteit.

Tijdens Oracle Code leren ontwikkelaars over nieuwe en opkomende opensource-technologieën als Kafka/Spark, Docker/Kubernetes, diverse programmeertalen waaronder Java, Javascript/Node.js en Python/PHP, en databases als Cassandra/MongoDB, MySQL en Oracle. Sprekers op Oracle Code bieden technische, educatieve en pragmatische content en demonstreren de nieuwste ontwikkelaarstechnologieën via hands-on labs, interactieve sessies en demo’s. Daarnaast is er de mogelijkheid om te netwerken met ontwikkelaars van diverse achtergronden en niveaus.

“Oracle helpt ontwikkelaars applicaties te bouwen met een open, modern en eenvoudig te gebruiken cloudplatform”, zegt Thomas Kurian (foto), President, Product Development van Oracle. “Met de serie Oracle Code-evenementen bieden we ontwikkelaars een interactief forum om te leren over de nieuwste technologieën, contacten te leggen met collega’s en best practices te delen. Op die manier blijven we ons inzetten voor de wereldwijde ontwikkelaarscommunity.”

Ga voor meer informatie en voor registratie naar developer.oracle.com/code. De Call for Papers staat open via https://go.oracle.com/oraclecode-call-for-papers.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!