25-01-2017 | door: Witold Kepinski

ION-IP behaalt ISO 27001 en NEN 7510 certificering

Managed Security Provider ION-IP heeft recent een Information Security Management Systeem geïmplementeerd dat voldoet aan de eisen van ISO 27001. Daarnaast heeft zij ook haar NEN 7510 certificering behaald, waarmee ze tevens voldoet aan de specifieke eisen die de zorgsector stelt aan Informatiebeveiliging. Hiermee garandeert ION-IP haar klanten een optimale beveiliging van hun bedrijfsinformatie.

Met de toenemende digitalisering wordt het beschermen van vertrouwelijke informatie steeds belangrijker. Iedere organisatie dient hiervoor passende maatregelen te nemen. Maar ook binnen de keten heeft iedereen een verantwoordelijkheid.

Als Managed Security Provider, met klanten in onder andere de zorgsector en bij de overheid, vormt ION-IP een schakel in de keten die bijdraagt aan het veilig beschikbaar houden van de dienstverlening van deze organisaties, aldus Eric Begeer, Security Officer bij ION-IP: ‘Wij zien het als een belangrijke taak om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie van onze klanten te waarborgen. Het aanpassen van onze ICT-systemen, processen en organisatie aan de beveiligingsnormen van ISO 27001 en NEN 7510 en het continu up-to-date houden ervan, maakt deel uit van het geheel aan maatregelen die wij hiervoor nemen’.

Mark-Jan Wolfswinkel (foto), Managing Director van ION-IP: ‘Vanzelfsprekend is het beschermen van vertrouwelijke gegevens van het grootste belang binnen onze organisatie. Door informatiebeveiliging nu ook als proces te borgen zijn we in staat om de effectiviteit van de maatregelen te meten en te evalueren. Hierdoor kunnen we daar waar nodig bijsturen en eventueel aanvullende maatregelen treffen, hetgeen het beveiligingsniveau continu nog verder verbetert’.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Security