Witold Kepinski - 26 januari 2017

Ctac ondersteunt inloophuis Vicki Brownhuis

Ook dit jaar ondersteunt Business Integrator Ctac een goed doel, aangedragen door een van de medewerkers. Voor 2017 is de keuze gevallen op het Vicki Brownhuis in ’s-Hertogenbosch, een inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Gedurende het jaar worden bij Ctac en in samenwerking met het Vicki Brownhuis activiteiten georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede komt aan het inloophuis. 

Uit cijfers van het KWF blijkt dat één op de drie Nederlanders zelf te maken krijgt met kanker en dat jaarlijks 104.988 Nederlanders de diagnose kanker krijgen. Iedereen die zelf kanker heeft, of waarvan iemand in de naaste omgeving kanker heeft (gehad), kan zonder afspraak binnenlopen in het Vicki Brownhuis. Zij kunnen hier onder meer terecht voor vrijblijvende gesprekken met lotgenoten of een psycholoog, of voor rouwbegeleiding. Daarnaast biedt het Vicki Brownhuis dagelijks activiteiten waar gasten tegen een kleine betaling aan mee kunnen doen. Op het programma staan bijvoorbeeld wandelen, zingen, schilderen, boetseren en het volgen van een kookworkshop. 

Jacqueline Crooijmans, directeur van het Vicki Brownhuis: “Zonder de inzet van vrijwilligers en de bijdragen van onze sponsors kunnen wij niet open blijven. Daarom zijn wij blij verrast door de hulp van Ctac. Met het geld dat we ophalen kunnen we onze gasten een ontmoetingsplaats blijven bieden met steun en afleiding en daarmee een positieve bijdrage leveren aan hun levenskwaliteit.”

Henny Hilgerdenaar (foto), CEO van Ctac: “We zijn trots op onze samenwerking met het oudste inloophuis van Nederland. Wij dragen het Vicki Brownhuis een zeer warm hart toe. De ernst van kanker is bij iedereen bekend, dus het is fijn dat mensen hun verhaal kwijt kunnen op deze informele, gastvrije ontmoetingsplek. Daarnaast zijn we beide in ’s-Hertogenbosch gevestigd en in 2017 bestaan we ook nog eens allebei 25 jaar. Een mooie match dus.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!