HP moet rond 100.000 batterijen terugroepen die overhit dreigen te raken

26-01-2017 | door: Witold Kepinski

HP moet rond 100.000 batterijen terugroepen die overhit dreigen te raken

Het HP-veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van notebookbatterijen is uitgebreid. HP moet rond 100.000 batterijen terugroepen die overhit dreigen te raken in bepaalde Compaq, ProBook, Envy, Presario, Pavilion en standaard HP notebooks. De batterijen hebben de barcodes prints 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL en 6EBVA.

In januari 2017 kondigde HP in samenwerking met verschillende overheidsinstanties een uitbreiding aan van het in juni 2016 aangekondigde wereldwijde vrijwillige veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van bepaalde notebookbatterijen. Het programma is uitgebreid en heeft nu betrekking op meer batterijen die zijn geleverd bij dezelfde notebookproducten. De batterijen kunnen oververhitten en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten.

Omdat deze batterijen brand- en verbrandingsgevaar opleveren, is het essentieel dat de gebruiker de batterij opnieuw controleert, ook als de gebruiker dit al heeft gedaan en te horen heeft gekregen dat dit product niet betrokken is. Als de gebruiker al een vervangende batterij heeft ontvangen, dan is die niet betrokken bij deze uitbreiding.

De betreffende batterijen zijn tussen maart 2013 en oktober 2016 wereldwijd geleverd bij bepaalde HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks, en/of verkocht als accessoire of als reserve, of geleverd als vervanging via ondersteuning.

Klanten dienen het gebruik van betreffende batterijen onmiddellijk te staken. Klanten kunnen de notebook zonder batterij blijven gebruiken door de notebook aan te sluiten op een externe voedingsbron. De voornaamste zorg van HP is uiteraard de veiligheid van haar klanten. HP maakt proactief melding bij klanten en verstrekt gratis een vervangende batterij voor elke batterij waarvan is geverifieerd dat deze betrokken is. Voor klanten die over tien of meer batterijen beschikken die mogelijk betrokken zijn, heeft HP een proces ingesteld om de validatie en het bestelproces te vergemakkelijken. Raadpleeg het tabblad Veelgestelde vragen op de HP Nederland website.

Opmerking: Niet alle batterijen in alle HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks zijn betrokken.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware