Witold Kepinski - 27 januari 2017

AMS-IX kijkt opnieuw terug op een jaar van groei

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) kijkt opnieuw terug op een jaar van groei. De Internet Exchange zag het aantal aangesloten netwerken toenemen tot meer dan 800 (in vergelijking met 750 in 2015).

Verder voegde AMS-IX 5,4 Tbps aan nieuwe capaciteit toe aan haar platform. Dit is een jaarlijkse groei van 30% vergeleken met 4,2 Tbps in 2015. Deze groei is ook terug te zien in een nieuwe record. In november werd met meer dan 5 Tbps een nieuwe piek in het internetverkeer bereikt. Deze cijfers bevestigen AMS-IX’s leidende positie in de wereldwijde Internet Exchange-markt.

De toename van 100GE poorten zette zich ook in 2016 voort en is met 50% gestegen tot 110 poorten. Job Witteman, CEO van AMS-IX: “Het internet groeit enorm snel. Ons doel is om deze groei en de uitwisseling van (internet)verkeer te faciliteren.”

Als grote speler in de wereld verwelkomt het in Amsterdam gevestigde platform veel nieuwe klanten van buiten Nederland. Witteman: “In 2016 kwam ongeveer 90% van onze nieuwe klanten van buiten Nederland. Dit geeft de wereldwijde aantrekkingskracht van onze digitale infrastructuur weer.”

Meer feiten en cijfers over de groei van AMS-IX in 2016 vindt u in deze infographic: https://ams-ix.net/newsitems/298

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!