Witold Kepinski - 28 januari 2017

Microsoft ziet Azure cloud kwartaal omzet bijna verdubbelen

Microsoft zag zijn omzet in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar stijgen naar 26,06 miljard dollar. Dat is 790 miljoen dollar meer dan analisten hadden verwacht. De nettowinst steeg met 4 procent naar 5,2 miljard dollar. De marktwaarde van Microsoft is nu gestegen 510 miljard dollar. In de hoogtijdagen rond 2000 was het 550 miljard dollar.

De Productivity & Business Processes divisie groeide met 10 procent naar een omzet van 7,4 miljard dollar (Office commercial producten en cloud services omzet+5%, Office consumer producten en cloud services +22%, Dynamics producten en cloud services +7%). Het zakelijk social media netwerk LinkedIn haalde een omzet van 228 miljoen dollar, maar boekte nettoverlies van 100 miljoen dollar.

Azure business stijgt met bijna 100 procent

De Intelligent Cloud divisie zag zijn omzet met 8 procent stijgen naar 6,9 miljard dollar dollar (Server producten en cloud services +12%, Azure +93%, Enterprise Services -4%).

De More Personal Computing divisie zag de omzet met 5 procent dalen naar 11,8 miljard dollar (Windows OEM +5%, Windows commercial producten en cloud services +5%, Bing Search advertenties met uitzondering van traffic acquisitie kosten +10%, Gaming zoals Xbox -3%). Windows 10 is in West-Europa behoorlijk in trek.

Artificial Intelligence

CEO Satya Nadella (foto) meldt dat zijn bedrijf met zijn oplossingen organisaties helpt in de digitale transformatie. Hij verwacht meer groei met het toepassen van Artificial Intelligence (AI) waardoor de omzet uit de Microsoft Cloud business verder zal stijgen.

AWS

Nadella zegt verder de strijd met cloud rivaal Amazon Web Services (AWS) aan te kunnen na een paar kritische vragen van analisten of Microsoft wel AWS aankan. Nadella zegt dat Microsoft een goede onderscheidende propositie heeft met SaaS en (cloud) infrastructuur en goede channel partners. Verder is de ceo gewend om te spelen in een concurrerend landschap zoals met Oracle en VMware.

Nadella zegt wel dat AWS nu de grootste concurrent is, dus niet meer Oracle en VMware.

Door: Witold Kepinski

 

 

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!