Dell en Datacon gaan samenwerken
30-01-2017 | door: Witold Kepinski

Dell en Datacon gaan samenwerken

Het Tilburgse ICT bedrijf Datacon gaat een langdurige strategische samenwerkingsovereenkomst aan met Dell Boomi. Reden voor deze samenwerking is de sterke positie van Datacon als integratiespeler in de Benelux en de ambitie van Dell om marktaandeel te veroveren met haar integratieplatform Boomi in dezelfde markt.

Met de toenemende populariteit van Software as a Service en andere cloud toepassingen is er voor bedrijven volgens de twee partners een nieuwe uitdaging ontstaan, namelijk: hoe zorg ik dat ik de regie behoud over mijn ICT landschap, maar creëer ik wel de flexibiliteit om als bedrijf met de dagelijkse veranderingen in mijn omgeving om te kunnen gaan?

iPaaS

Het antwoord hierop is volgens Datacon en Dell: Integration Platform as a Service (iPaaS) en API Management, een integratieconcept waarmee het mogelijk is om snel en efficiënt applicaties aan elkaar te koppelen en informatie te ontsluiten naar afnemers, leveranciers en andere stakeholders. Dell levert met haar product Boomi een iPaaS platform.

Track record

Het Tilburgse bedrijf Datacon beweery inmiddels een track-record te hebben opgebouwd op het gebied van applicatie-integratie: met ruim 50 fte realiseerde en beheert zij vele integratieprojecten in onder andere de telecom, financiële, logistieke en non-profit sector. Het Boomi product stelt Datacon in staat om deze positie verder te versterken.

“Datacon is een van de eerste integratieleveranciers in de Benelux die het Boomi product van Dell in haar portfolio opneemt voor het realiseren van integratieprojecten”, aldus Meindert van Duijvenbode, algemeen directeur van Datacon. “Met Boomi kunnen onze klanten nog efficiënter en effectiever ondersteunen met dergelijke uitdagingen, waarbij we in enkele dagen in plaats van weken applicatie-integratie realiseren. Dit is absoluut revolutionair en zorgt ervoor dat we onszelf hiermee kunnen rekenen tot de meest moderne en vooruitstrevende integratiebedrijven van de Benelux”.

Terug naar nieuws overzicht
Software