Unigarant kiest voor Nimble Storage

01-02-2017 | door: Redactie

Unigarant kiest voor Nimble Storage

Unigarant, verzekeringsdochter van de ANWB, heeft bij de overstap naar een nieuwe oplossing voor zijn storage-omgeving gekozen voor Nimble Storage, speler in predictive flash storage oplossingen. De verzekeraar, die zich ervoor inzet om zijn klanten positief te verrassen en altijd goed te luisteren naar de wensen, merkte dat de ambities met het storage-systeem niet langer aansloten op het bestaande systeem.

Om concurrerend te blijven, was het belangrijk om naar een hoger performance niveau te gaan. Mede om deze reden hecht Unigarant grote waarde aan Nimble Infosight. Deze functionaliteit, die klanten inzage biedt in de complete omgeving en die Nimble door analyse van telemetrische gegevens de architectuur en software van arrays continu laat verbeteren, heeft er aan bijgedragen dat de doelstellingen van de verzekeraar op alle fronten behaald zijn.

“We waren niet tevreden over de performance en schaalbaarheid van de bestaande omgeving”, zegt Jarko Smit, IT-specialist bij Unigarant. “We gebruikten relatief veel storage units met een hoog stroomverbruik en een ingewikkelde manier van beheer en upgraden van de firmware. Als hierbij, of bij een ander onderdeel van de storage, iets mis zou gaan, dan was de kans op dataverlies groot. Hierdoor hadden we veel aanvullende storage nodig voor het migreren van data, wat ook nog eens enorm veel tijd vroeg.”

Unigarant is op advies van Nimble een proof-of-concept test gestart. In de hoofdomgeving werd een Nimble Storage CS500 geplaatst en op de uitwijklocatie een Nimble Storage CS300. Na de proof-of-concept test werd besloten tot een overeenkomst. “Als de proef niet zou bevallen, zouden we een andere leverancier een kans geven. Maar dat is nooit aan de orde geweest. We waren enorm onder de indruk van de performance, schaalbaarheid en tooling, en van de  ondersteuning en kwaliteit van de Nimble medewerkers. Tijdens de evaluatieperiode kregen we een probleem met het netwerk en schoten latency-waarden van de storage omhoog. Dit probleem lag niet bij Nimble, maar dankzij hun ondersteuning ontdekten we dat het probleem bij een glasvezelmodule van de netwerkswitch lag”, vertelt Smit. “Dat tekent de betrokkenheid van de mensen bij Nimble: ze willen met je meedenken over de systemen, ook buiten de storage-omgeving zelf.”

De doelstellingen van de verzekeraar zijn behaald en volgens Smit zelfs overtroffen: “We merken een verdriedubbeld prestatieniveau in vergelijking met onze vorige omgeving en een ongekende eenvoud in beheer.” Unigarant weet dankzij Nimble Storage bovendien te besparen op vloerruimte en energieverbruik en heeft de complexiteit van het netwerk teruggebracht. “Na het neerzetten hoef je er niet meer naar om te kijken. We zijn echt aanzienlijk minder tijd kwijt aan beheer.”

Ga voor de volledige case study naar: https://www.nimblestorage.com/case-study/unigarant/

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage