Witold Kepinski - 01 februari 2017

Proserve sluit met CareXS contract voor de hosting medicatiezorg oplossing

Serviceprovider Proserve heeft met CareXS een driejarig contract gesloten voor de hosting van haar CareXS medicatiezorg-oplossing. Hierbij heeft Proserve vooral invulling gegeven aan de hoge eisen die CareXS stelt aan een stabiele, schaalbare infrastructuur en beveiliging van vertrouwelijke informatie. Met een separate productie- en ontwikkelomgeving zorgt Proserve voor een veilige toegang tot, en opslag van patiëntgegevens enerzijds en groeimogelijkheden anderzijds.

De CareXS Medicatiezorg-oplossing is ontwikkeld om medicatieveiligheid te verbeteren. Door informatie over medicatie en voorgeschreven gebruik middels elektronische toedienlijsten beschikbaar te stellen, worden alle betrokkenen in de keten rondom de medicatie van een patiënt met elkaar verbonden – van huisarts en apotheek tot en met wijkverpleging en mantelzorgers – met als uitgangspunt ´vastleggen om te verbeteren in plaats van registreren om te controleren`.

CareXS werkt voortdurend aan doorontwikkeling van de applicatie met specifieke ondersteuning voor verschillende ziektebeelden, zoals antistollingszorg met de trombosedienst. Terwijl CareXS volgende stappen zet, moet de applicatie echter wel ongestoord en veilig kunnen doordraaien. De hoge eisen die door CareXS worden gesteld aan de applicatieomgeving, leidden de organisatie ertoe Proserve om advies te vragen. Het resultaat is een toekomstgerichte oplossing.

Arjan Poppen, Chief Financial Officer van CareXS: “Wij zien de oplossing van Proserve als een echte win-winsituatie: wij kunnen onze CareXS-applicatie naar hartenlust blijven uitbreiden en nieuwe ontwikkelingen testen zonder dat gebruikers daar enige hinder van ondervinden.”

Pascal Schut, Sales Director bij Proserve: “Het is onze taak CareXS te ontzorgen op het gebied van schaalbaarheid en veiligheid. Met de oplossing die nu voor het bedrijf ontwikkeld is, hebben zij er geen omkijken meer naar. Zij kunnen hun klanten volledig veilige opslag van patiëntgegevens garanderen. Bovendien groeit de applicatieomgeving moeiteloos mee met toekomstige uitbreidingen van CareXS Medicatiezorg.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!