Witold Kepinski - 02 februari 2017

Stichting Cardiologie Amsterdam kiest voor Neo ZIS|EPD

Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) maakt, naast de zorgplanning, het EPD en de DOT/DBC-registratie en facturatie, gebruik van een Echo- en ECG-koppeling, ontwikkelt door MI Consultancy.

Consultant van MI Consultancy Anne-Marie van der Lans: "Met behulp van een ECG-koppeling kan SCA de ECG-uitslagen in Neo ZIS|EPD inzien. De Echo-koppeling zorgt ervoor dat meetwaarden en echobeeld vanuit het Echo systeem in Neo ZIS|EPD kunnen worden getoond. Alle informatie rondom de patiënt wordt in één geïntegreerd systeem vastgelegd, dat gebruikt maakt van de modernste technologieën en standaarden."

Neo ZIS|EPD helpt bij het verbeteren en efficiënter inrichtingen van de processen binnen de zorginstelling. Gebruikers krijgen inzicht in de kwaliteit van de zorg die zij leveren. Bestuurder van Stichting Cardiologie Amsterdam, Mattie Pieterse: "Onze primaire focus ligt op de zorg voor onze patiënten. Wij geloven dat cardiologische zorg in sommige gevallen in een kleinere setting doelmatiger en efficiënter kan worden geleverd. Daarom werken wij volgens het one-stop-shop principe, wat voor de patiënt inhoudt dat alles in één setting geanalyseerd kan worden. Anamnese, lichamelijk onderzoek, ECG, laboratoriumonderzoek, echocardiografie en ergometrie moeten allemaal binnen één systeem inzichtelijk zijn. Een modern EPD met verregaande automatisering is daarbij onmisbaar. Met Neo ZIS|EPD zijn we klaar voor de toekomst."

De kliniek voor cardiologische zorg werkt samen met verschillende ketenpartners. Neo ZIS|EPD maakt het mogelijk om up-to-date informatie multidisciplinair te delen en de samenwerking te optimaliseren. Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van Neo ZIS|EPD is standaardisatie. Gegevens uitwisselen  met andere systemen is goed mogelijk doordat Neo ZIS|EPD verbind met alle andere systemen binnen de zorginstelling zo meldt Van der Lans.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!