Witold Kepinski - 02 februari 2017

KommaGo levert Ruckus Wireless wifi aan 14 basisscholen van Skipov

De 14 basisscholen van Skipov zijn voorzien van een compleet nieuw draadloos netwerk om het digitale lesgeven te kunnen ondersteunen.  KommaGo heeft de implementatie van het netwerk voorzien.

Het oude netwerk voldeed niet meer aan de eisen van Skipov en bood niet meer voldoende capaciteit waardoor er problemen optraden met de connectiviteit. Hierdoor konden alle 2400 leerlingen en 300 medewerkers niet vertrouwen op het Wi-Fi netwerk om gebruik te maken van digitaal lesmateriaal.

Om de Skipov basisscholen te voorzien van uitstekende dekking met een stabiele verbinding, zijn de producten van Ruckus Wireless gebruikt. KommaGo heeft tijdens het traject een adviserende rol op zich genomen en een verhelderende weergave gegeven van de voordelen van de Ruckus producten. Ook is er tijdens het hele proces rekening gehouden met het budget van Skipov en de belangrijkste wensen en eisen, zoals het centraal kunnen beheren van het netwerk en een stabiele verbinding.

Skipov heeft op twee schoollocaties testen uitgevoerd om te kijken of de Ruckus Wireless producten toereikend genoeg zouden zijn. De zwaarste test was het Wi-Fi Feest waarvoor alle kinderen van groep 5 t/m 8 een apparaat dat Wi-Fi nodig heeft mee naar school mochten nemen. Ook alle laptops van de school werden aangesloten op het netwerk. De access points van Ruckus slaagden ruimschoots voor de test, zelfs bij 250 connecties traden er geen problemen op.

Op iedere school zijn er drie à vier Ruckus Wireless R500 Access Points opgehangen. De Virtual SmartZone (vSZ) zorgt voor een eenvoudig en centraal beheer. Dit nieuwe netwerk biedt ruim voldoende capaciteit om alle draadloze apparaten in de scholen te ondersteunen, ook wanneer dit aantal in de komende jaren toeneemt.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!