Redactie - 01 februari 2017

Cloudaanbieders willen 'herkenbaarheid' richting partners

De opmars van cloudoplossingen schudt de toch al dynamische ICT-branche flink op. Vooral (internationaal opererende) leveranciers van clouddiensten hebben regelmatig behoefte om sales partners en klanten bij te praten over nieuwe ontwikkelingen. De meeste partijen willen een consistente uitstraling en uniformiteit in de manier waarop evenementen wereldwijd worden georganiseerd. ATPI Corporate Events zorgt daarvoor.

De afgelopen jaren organiseerde ATPI Corporate Events meerdere evenementen voor verschillende IT-bedrijven, waaronder veel cloudaanbieders. Dat is niet gek, gezien de grote behoefte aan informatieoverdracht in de snel groeiende cloud business. Met zakelijke bijeenkomsten willen cloudaanbieders bestaande klanten en partners bijpraten over nieuwe kansen en oplossingen. Maar ook meetings met prospects zijn belangrijk in de cloudindustrie. Bij die bijeenkomsten zijn vaak bestaande klanten aanwezig, om nieuwe klanten te overtuigen van de kracht van het portfolio.

Internationaal

Veel cloudaanbieders zijn internationaal georiënteerd, maar lokaal georganiseerd. Omdat deze partijen veel waarde hechten aan een consistente (en daarmee internationale en herkenbare) uitstraling, krijgt ATPI veelal de opdracht om bijeenkomsten van cloudaanbieders in verschillende landen uniform te organiseren. ATPI schakelt actief met de lokale field marketeers van cloudaanbieders, om de organisatie overal waterdicht te krijgen.

In nauw overleg organiseert ATPI Corporate Events meetings die voldoen aan de normen en waarden van de betreffende cloudaanbieder. Welke venue heeft bijvoorbeeld de uitstraling die deze partij verlangt, met de juiste ligging en met faciliteiten als voldoende parkeergelegenheid, het juiste meubilair en een (goed werkende) geluidsinstallatie? Cloudaanbieders en andere internationaal opererende ICT-bedrijven willen een externe partij die alle randvoorwaarden strak organiseert, om zelf volledig te kunnen focussen op de inhoud. Ontzorgd worden is in deze business erg belangrijk.

Ontzorging

 ATPI Corporate Events is actief betrokken bij de voorbereiding en de praktische uitvoering van evenementen, volgens vooraf besproken uitgangspunten. Desgewenst kan ATPI (strategisch) meedenken over de inhoud van een evenement: met welk programma, welke key note speaker en welke ontvangst krijg je mensen op hét evenement, in plaats van op een van de vele bijeenkomsten van concurrenten? Maar ontzorging staat bij ATPI Corporate Events voorop. ATPI gebruikt een checklist om locaties te scouten, heeft vaste uitgangspunten bij het inrichten van een bijeenkomst en gebruikt gestandaardiseerde draaiboeken. De cloudaanbieder die het evenement organiseert, kan zich volledig richten op de content van de bijeenkomst. En heel belangrijk: op zijn contacten met partners.

Meer weten over succesvol evenementen organiseren?  Klik hier!

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!