Witold Kepinski - 31 januari 2017

Huawei en SURFsara werken samen rond Smart Healthcare & Energy

Huawei en SURFsara kondigen hun strategische partnership aan voor het stimuleren van ICT innovaties op het gebied van Smart Healthcare en Smart Energy die een bijdrage zullen leveren aan de maatschappij en een duurzame economie. Dit werd vandaag bekendgemaakt in Amsterdam. De innovaties zullen plaatsvinden onder de vlag van het SURF Open Innovation Lab.

Huawei zal bijdragen aan de samenwerking door het verstrekken van expertise en geavanceerde technologieën, waaronder de volgende generatie cloud computing servers. SURFsara, als het nationale HPC en datadiensten en expertisecentrum, is in de unieke positie om de groeiende eisen en uitdagingen bij elkaar te brengen betreffende de digitalisering van onderzoek en onderwijs in Nederland, en de mogelijkheden van de inzet van nieuwe ICT-technologieën voor innovatie.

Het strategisch partnerschap zal Huawei’s doorbraken in ICT-technologie combineren met SURFsara’s kennis van geavanceerde en duurzame supercomputing en data-infrastructuur, om zo een ??experimentele omgeving te creeren voor innovaties in Deap Learning, Internet of Things, Big Data en HPC-technologieën met pilots op het gebied van slimme gezondheidszorg en slimme energie. De gezamenlijke experimenten zullen worden uitgevoerd als een programma in de SURF Open Innovation Lab.

In het SURF Open Innovation Lab zullen onderzoeks- en onderwijsorganisaties, leveranciers van technologie, start-ups, de industrie en SURF samenwerken aan technology assessment, prototyping, demo’s en kennisinvesteringen in belangrijke ICT-technologie gebieden. ziet grote kansen voor leden van SURF voor de verbetering van onderwijs en onderzoek.

SURFsara-directeur Anwar Osseyran  zegt: "Deze samenwerking met een wereldleider in ICT zal ons de mogelijkheid bieden om de best-of-breed technology in te zetten in ons open innovatielab en zal de leden van SURF in staat stellen om de kwaliteit van onderwijs en onderzoek te verhogen en te ontwikkelen met onze innovatieve ICT-oplossingen op de specifieke gebieden van slimme gezondheid en smart energy."

Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Nederland, zegt: "In de afgelopen 10 jaar heeft Huawei meer dan 10 procent van de wereldwijde omzet in geinvesteerd in R&D. Innovatie is essentieel voor Huawei en deze spannende samenwerking zal onze leidende positie in ICT-ontwikkelingen helpen behouden. SURFsara heeft ongeëvenaarde kennis op het gebied van HPC en data-infrastructuur. Door onze expertise en innovatievermogen in te brengen zijn we in staat om nieuwe oplossingen te creeren het potentieel van de supercomputer en big data benut worden.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!