F5 Networks stelt François Locoh-Donou aan als CEO
01-02-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

F5 Networks stelt François Locoh-Donou aan als CEO

F5 Networks stelt François Locoh-Donou aan als de nieuwe ceo en bestuurder van de Amerikaanse netwerk en security specialist. Locoh-Donou volgt John McAdam op die zitting houdt in het bestuur. Locoh-Donou was eerder coo van netwerkleverancier Ciena.

Locuh-Donou komt van Ciena, een netwerkstrategie en - technologiebedrijf waar hij jarenlang leidende rollen had en meest recent de functie van senior vice president en COO vervulde. Daarvoor werkte hij bij het Franse Photonetics op de R&D-afdeling. Hij is tevens adviseur van Jhpiego, een organisatie binnen John Hopkins University om kwalitatieve gezondheidszorg voor vrouwen en hun families in ontwikkelingslanden te realiseren.

Locoh-Donou is niet de eerste opvolger van McAdam. In mei 2015 koos het bedrijf al voor Manny Rivelo maar die verliet het bedrijf na amper vijf maanden omwille van 'persoonlijke principes'. In afwachting van een opvolger werd McAdam opnieuw ceo. Die laatste treedt dus opnieuw af. Al blijft hij wel zetelen in de raad van bestuur.

John McAdam kwam in 2000 bij F5 en maakte het een bedrijf met zo’n 2 miljard US dollar omzet. Over de nieuwe CEO zegt hij: “In onze zoektocht naar een nieuwe CEO viel François op door zijn multidisciplinaire ervaring. Zijn track record bij Ciena laat zien dat hij in staat is alle facetten van een bedrijf in goede banen te leiden en de sterke punten van een organisatie uit te vergroten. Het is goed om zo’n persoon met een frisse blik aan het roer van F5 te hebben.”

F5 Networks zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2017 met 5,4 procent stijgen naar 516 miljoen dollar. Zo waren de Big-IP iSeries in trek. De nettowinst steeg van 89,7 miljoen dollar naar 94,2 miljoen dollar.

In de EMEA-regio liep de omzet terug. Lees meer over de kwartaalcijfers hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security