Dell helpt getroffen werknemers van migratieregels Trump
02-02-2017 | door: Witold Kepinski

Dell helpt getroffen werknemers van migratieregels Trump

Dell Technologies voorzitter en CEO Michael Dell zegt getroffen werknemers te ondersteunen die getroffen zijn door de nieuwe migratieregels van de Amerikaanse President Trump. Door een nieuw decreet van Trump krijgen burgers uit zeven moslimlanden de komende negentig dagen geen visum meer.

De getroffen werknemers en hun familieleden krijgen juridische bijstand en andere vormen van ondersteuning zoals van Human Resources (HR) afdelingen. Dell zegt zijn werknemers volledig te ondersteunen zo wordt in een interne notitie gemeld. Verder roept Dell op de migratieregels te hervormen die iedereen ten goede moet komen zoals de business, klanten, teamleden en hun families. Er werken wereldwijd 140.000 mensen bij Dell waarvan 40.000 in de VS. 

Dell had eerder een meeting met Trump in het Witte Huis, voordat er een inreisverbod van mensen uit een aantal moslimlanden werd uitgevaardigd. Dell zei toen via Twitter positie zijn over de pro-groei programma van Trump. Dell was tijdens de verkiezingen niet actief voor betrokken partijen en gaf geen voorkeur voor Trump of Clinton te hebben. Dell heeft zijn hoofdkantoor in Texas.

Het Californische Silicon Valley, waar duizenden migranten werken, keurde eerder massaal de nieuwe migratieregels van de Amerikaanse president Donald Trump af. "Apple zou niet bestaan zonder immigratie", aldus ceo Tim Cook. Steve Jobs, oprichter van Apple, was de zoon van een Syrische migrant. Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft zich uitgesproken tegen de voorstellen van Donald Trump rond het immigratiebeleid en het opnemen van vluchtelingen. "We moeten onze deuren open houden voor de mensen die we nodig hebben. Google heeft een crisisfonds opgericht van 2 miljoen dollar. Het fonds kan door medewerkers aangevuld worden tot een totaal van 4 miljoen dollar. Daarmee wil het bedrijf vier organisaties helpen die zich inzetten rond (de bestrijding van) het nieuwe immigratiebeleid van Donald Trump.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware