Claranet wordt actief in Italië

02-02-2017 | door: Witold Kepinski

Claranet wordt actief in Italië

Claranet heeft de oprichting aangekondigd van een nieuwe juridische en operationele entiteit; Claranet Italië. Claranet Italië is opgericht als respons op de groeiende vraag naar managed public cloud-oplossingen op de Italiaanse markt en zal zich uitsluitend richten op public cloud diensten.

De oprichting van Claranet Italië komt kort na de uitbreiding op de Braziliaanse markt met de aankoop van de Public Cloud Provider CredibilIT in december 2016. Claranet Italië is de eerste organische uitbreiding voor de Claranet Groep sinds de lancering van Claranet Frankrijk in 1998 en Claranet Duitsland in 2000. Met deze uitbreiding positioneert Claranet zich opnieuw als een van de meest ambitieuze en dynamische spelers op de Europese hosting markt met 17 overnames in de afgelopen vijf jaar.

De nieuwe entiteit zal worden gevestigd in Milaan en is strategisch gelegen in de buurt van de belangrijkste economische centra en de thuisbasissen van belangrijke partners, zoals Amazon, Google en Microsoft. Net als de zes andere bestaande Europese entiteiten, zal Claranet Italië zijn eigen senior management team en eigen operationele en commerciële teams hebben. Fabrice Tetu, voormalig CEO van de Franse Managed Services Provider Diademys, welke Claranet vorig jaar heeft overgenomen, is belast met de oprichting van Claranet Italië en zal zich inspannen om de Claranet-footprint te laten groeien in het land.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter