Witold Kepinski - 03 februari 2017

VMware tweakt NSX voor microsegmentate, security en non-vSphere omgevingen

VMware tweakt NSX voor microsegmentate, security en non-vSphere omgevingen image

VMware kondigt nieuwe versies aan van het VMware NSX Network Virtualization Platform waarmee het tegemoet komt aan de uiteenlopende en veranderende behoeften van zowel IT als ontwikkelaars. Met de release van VMware NSX for vSphere 6.3 en VMware NSX-T 1.1 verbetert VMware de ondersteuning voor kritische IT-activiteiten - automation, security en applicatiecontinuïteit - terwijl het ontwikkelorganisaties een agile software-defined infrastructuur biedt voor het uitbouwen van cloud-native applicatie-omgevingen aldus VMware.

VMware NSX levert networking en security gericht op de applicatie, onafhankelijk van de onderliggende infrastructuur. VMware NSX for vSphere is het netwerkvirtualisatieplatform voor vSphere-gebaseerde implementaties. VMware NSX-T is een netwerkvirtualisatieplatform voor nieuwe applicatie-frameworks en -architecturen met heterogene endpoints en technologieën. VMware NSX is een belangrijk onderdeel van VMware’s strategie om netwerken te transformeren. Het NSX-netwerkvirtualisatieplatform is een hoeksteen van VMware's Cross-Cloud Architecture en een belangrijk onderdeel van VMware Cloud Foundation, de Cross-Cloud Services en VMware Cloud on AWS. Meer dan 11.000 professionals hebben deelgenomen aan de VMware NSX-opleiding en meer dan 7.000 professionals hebben inmiddels een NSX-certificering.

Bevorderen van security, automation en applicatiecontinuïteit voor VMware SDDC-omgevingen

Klanten adopteren VMware NSX for vSphere voor meer flexibiliteit en efficiëntie in het software-defined datacenter, waarbij ze de voordelen van servervirtualisatie toepassen op het gehele datacenter. Met de release van VMware NSX for vSphere 6.3 ondersteunt NSX nu VMware vSphere 6.5. Ook zijn verbeteringen ontwikkeld voor nieuwe niveaus van operationele eenvoud, security en schaalbaarheid, terwijl toekomstige platform-upgrades met maximaal 5x worden verminderd.

Security: Nieuwe Application Rule Manager- en Endpoint Monitoring-functies bieden complete zichtbaarheid van OS-level activiteit tot network flows, wat resulteert in geautomatiseerde beleids- en rule-updates. Ook maakt het microsegmentatie eenvoudiger te implementeren en tot veel meer in staat.

Applicatiecontinuïteit: Nieuwe verbeteringen leveren consistente en dynamische security-policies voor klanten die SDDC-omgevingen opschalen over meerdere datacenters en meerdere VMware vCenters.

SDDC naar Branch-Connectiviteit: NSX maakt het nu mogelijk dat klanten een ??unified virtuele netwerkinfrastructuur met consistente performance security-controls uitbreiden naar endpoints op afstand, vanaf een centrale locatie. Hierdoor kunnen bedrijven een SDDC verbinden met een vestiging.

Service Provider- / NFV-implementaties: Verbeterde ondersteuning voor VMware vCloud Director biedt geavanceerde self-service NSX-mogelijkheden voor multi-tenant service provider-implementaties en NFV-initiatieven.

VMware NSX-T breidt ondersteuning uit voor nieuwe applicatie-frameworks en -architecturen

VMware NSX-T 1.1 biedt klanten een flexibele software-defined infrastructuur om cloud-native applicatieomgevingen uit te bouwen. De release van VMware NSX-T 1.1 omvat:

Ondersteuning voor het VMware Photon Platform, een enterprise cloud-native infrastructuurplatform dat is geoptimaliseerd voor containers en moderne applicaties en dat speciaal is gebouwd voor gebruik binnen API-gedreven, multi-tenant en high-scale omgevingen.

Uitgebreide ondersteuning voor meerdere KVM-distributies van Canonical en Red Hat.

Geüpdatete ondersteuning voor OpenStack Newton en Mitaka.

Een nieuw bètaprogramma voor klanten die zijn geïnteresseerd in containernetwerken en -security voor applicatie-frameworks die het Container Network Interface (CNI)-project ondersteunen. Geïnteresseerde partijen kunnen hiervoor contact opnemen met een VMware-verkoper.

Prijzen, licenties en beschikbaarheid

VMware NSX for vSphere 6.3 en VMware NSX-T 1.1 zijn algemeen beschikbaar. Vanaf vandaag hebben klanten die eerder VMware NSX hebben aangeschaft, of nieuw aankopen, de mogelijkheid beide versies te downloaden en installeren. Ook is het, indien nodig, mogelijk te schakelen tussen de twee, zonder daarvoor NSX opnieuw aan te schaffen, zolang de klant beschikbare licenties heeft. Prijzen beginnen bij $1.995,- per processor voor VMware NSX Standard Edition. Flexibele licentieopties zijn beschikbaar voor Virtual Desktop Infrastructure-gebruik (licentie per gelijktijdige gebruiker), Remote Office/Branch Office-gebruik (per VM-licentie) en vCloud Air Network Partners (abonnementslicentie).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!