Radio Holland Group en Cisco digitaliseren maritime sector
04-02-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Radio Holland Group en Cisco digitaliseren maritime sector

Radio Holland, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in maritieme satelliet- en radiocommunicatie en navigatiesystemen voor met name de zeevaart, sluit een samenwerking met Cisco.

Doel van de samenwerking is om een belangrijke rol te spelen bij het versnellen van de digitalisering in de maritieme sector. Dit doen de twee partners door het ontwikkelen en aanbieden van maritieme ICT-oplossingen, bijvoorbeeld remote monitoring & diagnostics services, data management en netwerkoplossingen aan boord.

Dennis Mol, Chief Operations Officer van de Radio Holland Group: "In een uitdagende maritieme markt is Radio Holland gedreven om te blijven zoeken naar en het ontwikkelen van oplossingen die de 'cost of ownership' van de schepen verminderen en de efficiëntie van de activiteiten van het schip verbeteren. Als een schip niet kan varen als gevolg van technische problemen, dan zijn de kosten zijn aanzienlijk. Onze klanten zijn op zoek naar innovatieve manieren om de activiteiten van hun vloot betrouwbaarder, efficiënter en effectiever te maken. Samen met onze partner Cisco en onze complementaire expertise, kunnen we schaalbare ICT oplossingen voor diverse soorten schepen en marktsegmenten ontwikkelen. Wij streven ernaar om de 100 jaar Radio Hollands ervaring te vertalen naar de juiste 'dashboards', het creëren van nuttige informatie waarmee onze klanten hun activiteiten optimaliseren door hen optimale ondersteuning te geven. Radio Holland ziet mogelijkheden om de ontsluiting van gegevens te verbeteren aan boord in lijn met de trend van het 'Internet of Things' en de dataverbinding tussen wal en schip te optimaliseren. Met onze knowhow in onderhoudsprocessen kunnen we predictief onderhoud concepten te ontwikkelen."

Wal en Schip

Edwin Prinsen, Algemeen Directeur Cisco Nederland, vervolgt: "Voor Cisco is de samenwerking met Radio Holland Group een uitstekend voorbeeld van de koers die we hebben in onze marktbenadering. We zijn beiden een autoriteit in ons eigen vakgebied, dus is het volkomen logisch om de krachten te bundelen en samen te werken ter ondersteuning en stimulering van de ontwikkeling van de digitalisering van de maritieme sector. Radio Holland heeft een unieke reputatie en mondiale positie, wat betekent dat we nauw kunnen samenwerken, niet alleen in Nederland, maar in mondiale maritieme markt. Onze samenwerking biedt kansen voor het ontwikkelen, implementeren en effectief beheren van branchespecifieke oplossingen. De ontwikkeling van de maritieme sector sluit ook naadloos aan op het Cisco investeringsprogramma Digitale Versnelling Nederland (DVN), in samenwerking opgezet met de Nederlandse overheid, om digitale versnelling van de Nederland te stimuleren."

Foto VlnR: Edwin Prinsen (Cisco Nederland), Dennis Mol (Radio Holland Group), Gert Kaijen (Radio Holland Group), Harald de Wilde (Cisco Nederland) en Daan de Groot (Cisco Nederland)

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Mobility