Robert van Mölken schrijft boek Implementing Oracle Integration Cloud Service

07-02-2017 | door: Redactie

Robert van Mölken schrijft boek Implementing Oracle Integration Cloud Service

Robert van Mölken, Oracle ACE en senior SOA consultant bij AMIS, en Phil Wilkens (Capgemini UK) hebben een boek geschreven: Implementing Oracle Integration Cloud Service. Het boek is een uitgebreide, hands-on gids voor het bouwen van integraties die zowel werken in de cloud als on-premises. 

Inhoud van het boek

Het boek heeft een praktische inleiding en verwoordt de voordelen van Integration Cloud Service (ICS). Het illustreert hoe ICS het makkelijk maakt om integraties niet alleen snel te ontwikkelen, maar ook hoe ze te onderhouden en uit te breiden zijn. Het boek bespreekt ook meer geavanceerde integraties, om zo te laten zien hoe verfijnde resultaten met ICS te bereiken zijn en hoe ICS te koppelen is met externe applicaties die de onderneming al gebruikt. Er worden ook vragen beantwoord als: “Hoe pas ik deze technologie toe?”, ”Hoe zijn cloud integraties te monitoren?”, “Wat is er naast ICS nodig om nog krachtigere applicaties te bouwen door ze te integreren?” en “Hoe kan ICS mij helpen om mijn eigen integratiebehoeften op te lossen?

Waarom Integration Cloud Service?

Veel ondernemingen zijn gebaseerd op data en applicaties die toegang hebben tot deze data. In moderne ondernemingen is deze data opgeslagen in de cloud en kan het door wel honderden verschillende applicaties en vanaf duizenden verschillende apparaten via APIs worden geraadpleegd. Om dit te realiseren, moeten APIs aan elkaar worden verbonden, oftewel worden geïntegreerd. Oracle Integration Cloud Service biedt een complete oplossing voor het integreren van Enterprise applicaties in de cloud. Integration Cloud Service biedt een cloud gehoste oplossing om systemen te integreren met behulp van een grafische weergave. Met de grafische weergave kun je integraties definiëren en presenteren.

Het boek is online te bestellen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud