Dassault Systèmes doet goede business met 3DEXPERIENCE platform
07-02-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dassault Systèmes doet goede business met 3DEXPERIENCE platform

3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het vierde kwartaal van 2016 bekendgemaakt. De omzet groeide met 10%, naar 875 miljoen euro. Daardoor realiseerde het bedrijf in 2016 een totale omzet van ruim 3 miljard euro, 8% meer dan in 2015 (IFRS en constante valuta).

25 procent meer omzet uit 3DEXPERIENCE-software

Bernard Charlès (foto), President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: "Dassault Systèmes heeft in 2016 25% meer omzet gerealiseerd met het 'Industry Solutions'-portfolio, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. Vooruitkijkend verwachten wij dat 3DEXPERIENCE in 2017 voor een doorbraak zorgt waardoor wij onze ambitie - om de winst per aandeel binnen vijf jaar te verdubbelen - gaan waarmaken. Afgelopen jaar hebben we al aangetoond op de goede weg te zijn."

Optimalisatie productieprocessen

"In 2016 is het design- en engineeringportfolio versterkt met overnames van CST, gespecialiseerd in elektromagnetische simulaties en Next Limit Dynamics, specialist in dynamische vloeistofsimulaties", vervolgt Charlès. "Verder bieden de volledigheid en het gespecialiseerde salesmodel van ons 3DEXPERIENCE-productieportfolio ons een koppositie in Industry 4.0. De omzetbijdrage van het DELMIA-merk groeide in het vierde kwartaal met 17% en van Quintiq zelfs met 23%."

Terug naar nieuws overzicht
Software