Gartner ziet aantal IoT-toestellen komende drie jaar verdubbelen

07-02-2017 | door: Redactie

Gartner ziet aantal IoT-toestellen komende drie jaar verdubbelen

Er zullen dit jaar 8,4 miljard connected toestellen worden verkocht, bijna een derde meer dan vorig jaar. Maar in de komende jaren worden er nog miljarden extra uitgegeven aan IoT.

Die 8,4 miljard toestellen zijn goed voor zo'n 1,69 biljoen dollar. Zo'n 63 procent van die toestellen zijn bestemd voor de consumentenmarkt, de rest gaat naar zakelijke toepassingen. Al zijn die zakelijke toepassingen op dit moment wel goed voor 57 procent van de uitgaven in het segment. We kopen dus meer consumenten-IoT, maar geven meer uit aan IoT op de zakelijke markt.

De cijfers zijn afkomstig van analistenbureau Gartner dat opmerkt dat het aantal toestellen tussen 2016 en 2017 met 31 procent zal stijgen. Al zitten we nog niet aan de piek want tegen 2020 zal dit volgens hen oplopen tot 20,415 miljard toestellen, goed voor een omzet van 2,926 biljoen dollar.

Gartner verwacht de komende jaren dus een flinke groei voor IoT. Al gaat het hier ook om geconnecteerde systemen voor in de wagen, settopboxen en slimme elektrische meters, dingen die we vandaag al in veel huishoudens terugvinden.

iot-gartner.jpg

Terug naar nieuws overzicht