Cisco moet producten tweaken door slecht werkende Intel processor

07-02-2017 | door: Witold Kepinski

Cisco moet producten tweaken door slecht werkende Intel processor

Cisco moet een aantal van zijn producten tweaken omdat ze gebruik maken van slecht werkende componenten die kunnen leiden tot systeem uitval. Deze Clock Signal Component Issue is door Cisco inmiddels gemeld aan zijn klanten en partners. Naar verluidt kunnen de problemen worden veroorzaakt door de Intel Atom C2000 processor. 

Volgens Cisco kunnen bepaalde enterprise producten, die voor 16 november 2016 zijn gekocht, na 18 maanden uitvallen. De Clock Signal Component Issue kan impact hebben op Cisco ASA firewalls, Nexus en Meraki cloud-gebaseerde managed switches en ISR routers. Als het systeem vastloopt is het ook niet meer te recoveren. Er is dus werk aan de winkel voor de diverse betrokken partners die deze oplossingen hebben verkocht.

Intel Atom C2000 processor

Amerikaanse en Britse IT-media melden dat de schade kan oplopen in de miljoenen dollars. De eerste issues werden al eind 2016 ontdekt. Op 2 februari werd de Clock Signal Component Issue uitgebracht. Het mogelijk om een niet goed gefabriceerd component van een toeleverancier. Naar verluidt gaat het om een Intel Atom C2000 processor. Intel chief financial officer Robert Swan zei al eerder tijdens de presentatie van kwartaal- en jaarcijfers dat er een issue met een product was.

Intel geeft geen commentaar op de issue rond Cisco producten. Wel staat er wat te lezen in de Atom C2000 family documentation over de zogenaamde 'Clock flaw'. Zo staat in de notitie AVR.54: 'System May Experience Inability to Boot or May Cease Operation' dat de Atom C2000 Low Pin Count bus clock outputs (LPC_CLKOUT0 and LPC_CLKOUT1) mogelijk permanennt stoppen met functioneren.

Synology

Intel Atom C2000 processors worden ook in andere systemen gebruikt zoals Synology DS1815+ storage boxen (die al hardware problemen melden), Asrock, Aaeon, HP, Infortrend, Lanner, NEC, Newisys, Netgate, Netgear, Quanta, Supermicro, ZNYX Network, HPE en Juniper Networks.

Lees hier FAQ lijst van Cisco en de Intel data-sheet (PDF)

 Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware