HPE sluit reseller en OEM overeenkomst met container specialist Mesosphere

HPE sluit reseller en OEM overeenkomst met container specialist Mesosphere

HPE sluit reseller en OEM overeenkomst met container specialist Mesosphere

08-02-2017 | door: Witold Kepinski

HPE sluit reseller en OEM overeenkomst met container specialist Mesosphere

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft een reseller overeenkomst en een oem-pact gesloten met container specialist Mesosphere, specialist in clustermanagement software. HPE zal het Mesos container orchestration platform beschikbaar stellen voor zijn servers en storage producten.

Mesosphere, dat meer dan 126 miljoen dollar aan investeringen heeft opgehaald, levert het Datacenter Operating System (DCOS) dat gebaseerd is op de Apache Mesos architectuur. DCOS is een OS voor datacenters met clustermanagement technologie. DCOS clustert cloud, big data en container processen en apps op één platform. Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Microsoft hebben begin 2016 voor 73,5 miljoen dollar een kapitaalinjectie gegeven aan Mesosphere.

Nodes

HPE zal het Mesosphere Datacenter Operating System (DC/OS), een commerciële variant van het open source Mesos platform, integreren met HPE ProLiant hardware. HPE channel partners kunenn zo container oplossingen aan klanten leveren. Moderne datacenters kunnen dan functioneren als individuele nodes met voor een on-premises en cloud infrastructuur voor cloud-native applicaties en microservices. DCOS werkt verder prima met het Microsoft Azure platform. HPE lanceerde recentelijk het Haven OnDemand service op Azure.

Apache 

DCOS is ook een ideale combinatie met Open Computing omdat alle datacenter resources binnen één pool verzameld worden. Automatisch wordt dan gekeken hoe workloads het beste verdeeld kunnen worden en het beheer van complexe systemen als Apache Spark, Apache Kafka en HDFS verloopt zo een stuk eenvoudiger. Dat verhoogt de operationele efficiëntie en verlaagt tegelijkertijd de energierekening. Het gebruik van DCOS in Equinix datacenters draagt bij aan het behalen van doelstellingen van klanten omtrent hun hybride cloud omgevingen en IoT toepassingen doordat zij slechts eenmalig hun applicatiestructuur hoeven te bouwen, om deze vervolgens overal te kunnen toepassen.

Twitter

Mesosphere is opgericht door oud-Twitter medewerker Florian Leibert. Hij ontwikkelde met zijn team de Mesos container technologie die onder andere gebruikt wordt door Equinix, Twitter, eBay en Airbnb.

HPE werkt als samen met container specialist Docker.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter