Witold Kepinski - 08 februari 2017

Rijksoverheid start IWR2016 aanbesteding beeldschermen en ICT-werkplekken

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties starten twee aanbestedingen voor circa 25.000 beeldschermen (circa 5 miljoen euro ) per jaar respectievelijk 20.000 apparaten (circa 12 miljoen euro) per jaar voor vaste ICT-werkplekken. Hiermee wordt de werkplek van ambtenaren de komende 2 tot 4 jaar voorzien van de nieuwste ICT- benodigdheden. Niet alleen de levering valt onder de aanbesteding, maar ook reparatie, beheer en garantieafhandeling. Daarnaast is er behoefte aan logistieke ondersteuning.

Naast een goede prijs- kwaliteit verhouding wordt de markt ook gevraagd om gebruik te maken van social return en duurzame productie-methode. De aanbestedingen worden gepubliceerd op TenderNed (IWR2016)

Printers en devices

In december 2016 zijn de aanbestedingen gestart voor printers en kopieermachines en die voor laptops, tablets en mobiele telefoons of smartphones.

Zo’n 850 miljoen velletjes komen er elk jaar bij de ministeries en andere rijksdiensten uit printers en kopieermachines. Daarvan zijn er 640 miljoen zwart/wit en 210 miljoen in kleur. Ze rollen uit ongeveer 9.500 machines in 850 gebouwen in heel Nederland. De huidige printers en kopieermachines zijn de komende jaren gefaseerd aan vervanging toe.

De aanbesteding voor de inkoop van laptops, tablets en mobiele telefoons of smartphones zijn nodig om ambtenaren flexibel te laten werken, niet alleen op hun eigen kantoor achter vaste computers. Waarschijnlijk zijn er in totaal ongeveer 80.000 apparaten nodig. De bedrijven die de aanbesteding winnen moeten ook service bij de apparatuur bieden. Ook bij deze aanbesteding gaat het om tientallen miljoenen euro’s voor de hele rijksoverheid over de hele contractperiode.

Planning Mobiele Communicatiediensten

De Planning Mobiele Communicatiediensten aanbesteding, die medio februari start, heeft betrekking op de mobiele communicatie voor de rijksoverheid, gericht op het afwikkelen van mobiele spraak, sms-berichten en mobiele data via publieke mobiele telecommunicatienetwerken (gebruikmakend van mobiele netwerkstandaarden op basis van 2G, 3G 4G en haar natuurlijke opvolgers), zowel in het binnen- als buitenland. Publicatie via TenderNed is voorzien medio februari 2017.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!