Witold Kepinski - 08 februari 2017

IBM CEO Ginni Rometty krijgt flinke bonus

IBM CEO Ginni Rometty heeft in 2015 een bonus van 4,95 miljoen dollar ontvangen vanwege haar prestaties. De bonus maakt deel uit van een incentive plan die voor de ceo is geregeld. De waarde van IBM aandelen zijn gestegen met 21 procent, vandaar de bonus. Rometty heeft een salaris van 1,6 miljoen dollar per jaar. Verder is er een toekenning van aandelen met een waarde van 13,3 miljoen dollar.

De IBM CEO, die sinds 2012 leidinggeeft, wist te voldoen aan de verwachtingen zoals omzet en operating cash flow. IBM bevindt zich in een transformatie waarbij de omzet daalt en focus wordt gegeven op nieuwe winstgevende business zoals cloud, analytics, mobile, security en social. 

Het aandeel IBM is gestegen en is een outperformer in de S&P 500 Index. IBM deed het beter dan Amazon, Alphabet (Google) en Facebook. Analisten verwachten dat IBM nu verder zal groeien na de (nodige) optimalisaties, waaronder ook in Nederland.

Gelijk

Adriaan Meij van ame.nl ziet ook groei bij IBM:"IBM moet je zien als een enorme verzameling Cloud Platforms gericht op vijf speerpunten. Ginni's droom komt dichterbij. In 2016 geven de financiële resultaten van IBM een beeld dat de transitie van een Legacy naar een Cloud concern langzaam maar zeker gaat gelukken. Nu de innovatieve omzet al tegen de 60% van de totale omzet loopt en echte Cloud omzet al 17% van de totale omzet is neemt de krimp af en wint de beurskoers terrein. CEO Ginni Rometty is onderweg naar haar gelijk. Zij vernieuwt een kolos. (Vorig jaar dacht ik hier nog heel anders over)."

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!