Dell EMC introduceert geïntegreerd partnerprogramma

Dell EMC introduceert geïntegreerd partnerprogramma

08-02-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell EMC introduceert geïntegreerd partnerprogramma

Dell EMC introduceert zijn geïntegreerde Dell EMC-partnerprogramma. Het omvat het beste van de twee bestaande programma’s en is geheel opnieuw ontworpen. Partners over de gehele wereld hebben geholpen met het ontwerp, dat daarmee tegemoet komt aan huidige en toekomstige vragen van partners. Doel van het programma is om zowel eenvoudig, voorspelbaar en commercieel aantrekkelijk te zijn.

“De zakelijke dienstverlening wereldwijd verandert snel omdat steeds meer klanten investeren in digitale transformatie. Dell EMC en zijn partners zijn optimaal gepositioneerd om klanten bij deze evolutie te helpen”, zegt John Byrne, President, Global Channel van Dell EMC. “Dell EMC biedt partners geweldige mogelijkheden middels een portfolio van innovatieve producten, diensten en oplossingen. Met het nieuwe partnerprogramma kunnen zij ook profiteren van ondersteuning en programma’s om hierin te excelleren. Het nieuwe Dell EMC-partnerprogramma is het meest gewilde in de industrie”, vervolgt Byrne. “We bieden echt waarde en mogelijkheden in combinatie met de waardering en het succes die onze partners graag ontvangen en verdienen. We trekken samen op met onze partners en investeren in hun succes.”

Het programma omvat het gehele Dell EMC-partnerecosysteem, inclusief solution partners, cloud service providers, strategische outsourcers, OEM-oplossingen, systems integrators en distributiepartners.

Tiers en speciale status

De nieuwe programma-tiers, die zijn ontwikkeld om Dell EMC-partners zich te laten onderscheiden van concurrenten, bieden een duidelijk groeipad, inclusief een Titanium-, Platinum- en Gold-tier, en een nieuw statusniveau binnen de Titanium-tier: Titanium Black

Voordelen voor de partners zijn onder andere beloningen op basis van behaalde successen zoals het aanbrengen van new business, service-deals (inclusief product, onderhoud, professional- en managed services), deelname aan trainingen en het verkopen van het gehele portfolio. Wanneer een partner groeit naar een volgende tier, ervaart de partner meer voordelen .

De Titanium Black-status is zeer  exclusief en uitsluitend toegankelijk op uitnodiging. Titanium-Black is in het leven geroepen om de relatie te verstevigen met partners die uitmuntende resultaten laten zien en daarbij zeer nauw samenwerken met Dell EMC.

Distributiepartners

Distributeurs zijn een belangrijke schakel om partners succesvol te laten zijn bij hun klanten en Dell EMC investeert fors in de groei daarvan. Het distributieprogramma biedt een uitgebreide set voordelen, inclusief korting vanaf de eerste dollar omzet die is gegenereerd, groei-accelerators voor geselecteerde partners en bedrijfsonderdelen en korting op services. De per kwartaal verdiende market development funds (MDF) kunnen gespendeerd worden aan activiteiten zoals demand generation en het aantrekken van meer personeel. Alle distributiepartners die door Dell EMC zijn geautoriseerd ontvangen de status ‘Authorized Distributor’. Om deze status te behouden zal elke distributeur jaarlijks een minimale omzet moeten genereren, services moeten verlenen en training moeten volgen. Dell EMC zal de lijst van distributiepartners in het nieuwe programma consolideren en nauwer samenwerken met belangrijke, wereldwijde distributiepartners. Dell EMC  zal tevens in elk land blijven werken met een kleiner aantal lokale distributiepartners.

Voorspelbaar: Rules of Engagement

Dell EMC beloont graag partners voor het aanbrengen van new business. Het volledig geïntegreerde en gestroomlijnde proces, de wereldwijde partnergedragscode (Partner Code of Conduct) en het Deal Registration-programma beschermen partners die de producten en oplossingen van Dell EMC actief promoten bij hun klanten. Partners die werken aan geregistreerde en goedgekeurde projecten ontvangen betere prijzen en ondersteuning.

Infrastructure Solutions Group (ISG) respecteert de bestaande klantrelatie met Commercial Accounts.

De visie van Dell EMC op partners is dat zij hun slagkracht uitbreiden in nieuwe en bestaande markten en werken als een directe uitbreiding van het Dell EMC-salesteam. Reeds eerder heeft Dell haar Line of Business Incumbency programma aangekondigd voor storage: een methode om de gevestigde relatie tussen een partner en zijn klant te respecteren en direct-sales conflicten te vermijden. Nu heeft Dell besloten, voor Commercial Accounts, om deze vorm van bescherming van gevestigde relaties uit te breiden tot de gehele Infrastructure Solutions Group (ISG) portfolio. Partners die eerder aan een Commercial Account een Dell ISG (Storage, Server of Netwerk) oplossing hebben verkocht en de relatie met hun klant actief behartigen, kunnen rekenen op bescherming van de relatie met hun klant. Deze uitbreiding zal gedurende het eerste halfjaar van 2017 operationeel worden.

 

Services

Partners kunnen sterkere relaties, meerwaarde en omzet creëren bij klanten wanneer ze hun eigen diensten aanvullen met Dell EMC services. Het nieuwe programma geeft partners de keuze in hoe ze die services willen inzetten voor hun eigen groei. Partners kunnen Dell EMC services wederverkopen om aantrekkelijke kortingen en bijdragen aan hun tier-level te krijgen. Partners die Service Compentencies ontvangen op het gebied van consulting, support en deployment kunnen de Dell EMC services zelf leveren of in samenwerking met Dell EMC.

Eenvoud: Eén Partner Portal

Om de partnerervaring te verbeteren is er één enkele portal in het Dell EMC partnerprogramma. Deze heeft een duidelijke interface voor elk partnertype en elke partner-track en biedt alle informatie die partners nodig hebben. Deze ‘single point of entry’ voor alle partners zal live gaan in de week van 20 februari 2017.

Via de portal hebben Dell EMC-partners toegang tot de tools en bronnen die ze nodig hebben, inclusief:

  • Tracking van kortingen en MDF
  • Sales- en marketing-tools
  • Programmagidsen en event-kits
  • Landspecifieke voordelen en eisen
  • FAQ’s
  • Training en competenties
  • Dealregistratie
  • Service- en support-bronnen
  • Offertes en PO-tools

Aantrekkelijke korting en MDF

De kans op succes is een belangrijke basis voor het programma waarin succesvolle partners worden beloond met lucratieve kortingen. Korting wordt uitgekeerd vanaf de eerste dollar omzet en partners die hun Dell EMC lines of business succesvol laten groeien ontvangen een speciale groeikorting. Partner die services mee verkopen in nieuwe lines of business kunnen additionele korting verdienen bovenop de eerder genoemde kortingen. Daarnaast is een bedrag van 150 miljoen dollar beschikbaar voor extra investeringen in back-end kortingen en MDF, zowel op basis van omzet als van concrete voorstellen.

Dell EMC Working Capital Solutions

In samenwerking met vooraanstaande financiële instellingen hanteert Dell EMC verbeterde betalingscondities en beschikt het over een hogere kredietcapaciteit waardoor partners hun business sneller kunnen laten groeien.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware