Witold Kepinski - 09 februari 2017

VMware tweakt Horizon-portfolio

VMware, speler cloud-infrastructuur en business mobility, kondigt updates aan voor het VMware Horizon-portfolio. De vernieuwingen zijn ontworpen om de kosten en complexiteit van het leveren en beheren van virtuele applicaties en desktops te verlagen. Hierdoor is het mogelijk op een betaalbare manier Windows te leveren als onderdeel van een moderne digitale werkplek, zonder in te leveren op gebruikerservaring zo meldt VMware.

Klanten zijn volgens VMware op zoek naar verbeteringen in de gebruikerservaring en lagere kosten, zodat ze desktop- en applicatievirtualisatie nog meer kunnen inzetten bij hun transitie naar de digitale werkplek voor hun mobiele werknemers. Het Just-in-Time Management Platform (JMP) wordt beschikbaar voor het gehele Horizon-portfolio en integreert met VMware App Volumes, Instant Clone en User Environment Manager voor eenvoudiger end-user profielbeheer en snellere time-to-desktop en time-to-application.

JMP biedt een nieuwe, geïntegreerde aanpak voor het beheer van virtuele applicaties en desktops die helpt de kosten en complexiteit te verminderen van het configureren van applicaties, het leveren van gebruikerspersona’s en het dynamisch configureren van policies over elke virtuele, fysieke en cloud-gebaseerde Windows-desktopomgeving. JMP maakt real-time application delivery, snellere imaging, versnelde desktop-provisioning, contextueel policy-beheer en applicatie-updates zonder downtime mogelijk voor published applicaties. Daarnaast zorgt de uitbreiding van JMP naar published applicaties voor geheel nieuwe voordelen op het gebied van snelheid, schaalbaarheid en eenvoud bij het configureren van applicaties en end-user-persona’s.

Vernieuwingen in VMware Blast zorgen voor een verbeterde end-user experience voor gebruikers van de digital workspace. De nieuwe Blast Adaptive Transport-technologie helpt bij het maximaliseren van de gebruikte bandbreedte door zich dynamisch aan te passen aan netwerkcondities, zoals wisselende snelheden en ernstige packet loss, om een goede gebruikerservaring te waarborgen over verschillende netwerktypes - van corporate LAN’s tot openbare Wi-Fi en mobiele netwerken. Dit maakt het mogelijk bedrijfskritische applicaties zonder onderbrekingen aan werknemers op afstand te leveren via Horizon met eenhogere snelheid en lagere bandbreedte dan hiervoor[

VMware Horizon Cloud - use cases uitbreiden voor Desktops-as-a-Service op IBM Cloud

VMware en IBM breiden hun partnership verder uit met de introductie van VMware Horizon Cloud, de volgende generatie virtuele desktop- en applicatie-clouddiensten van VMware. De nieuwe VMware Horizon Cloud-dienst levert en beheert virtuele desktops en applicaties die worden gehost op de IBM Cloud, of on-premise met een gecertificeerde hyper-converged infrastructuur. Hiermee krijgen organisaties de mogelijkheid de use cases voor Desktops-as-a-Service (DaaS) uit te breiden. VMware Horizon Cloud maakt gebruik van de nieuwste Graphics Processing Unit (GPU)-technologie die draait op de IBM Cloud, waardoor gevirtualiseerde desktop-applicaties worden versneld, met name voor computer-aided design (CAD) en computer-aided manufacturing (CAM), inclusief AutoCAD.

VMware Horizon Cloud levert feature-rich enterprise Windows-desktops en -applicaties die ideaal zijn voor cloud-gebruikers, of gespecialiseerde use cases zoals seizoenswerkers. De oplossing stelt klanten in staat te kiezen uit verscheidene implementatiemodellen, waaronder on-premise BYO-hyper-converged infrastructuur, cloud-hosted infrastructuur, of beide. Operations en beheer worden gestroomlijnd met behulp van een gecentraliseerd cloud-controlepaneel en JMP-technologie die time-to-value levert door de tijd te verkorten die nodig is voor het configureren, implementeren en beheren van enterprise-desktops en -applicaties.

Voor meer informatie, lees deze VMware End-User Computing blogpost.

VMware Horizon Apps - Uitbreiding van het VMware Horizon 7-portfolio

Horizon Apps is een nieuwe oplossing die wordt toegevoegd aan het Horizon 7-portfolio van on-premise-oplossingen. Klanten kunnen de geüpdate Horizon 7.1 kiezen voor hun desktopstrategie, of Horizon Apps voor een holistische, applicatiegerichte strategie waarbij gebruik wordt gemaakt van published applicaties. In aanvulling op de voordelen die worden geleverd door JMP en BLAST, profiteren klanten ook van provisioning-kosten die ongeveer de helft zijn van wat de concurrentie biedt.

Een technology preview van Microsoft Skype for Business for Horizon 7.1 komt ook beschikbaar. Deze oplossing biedt beveiligde samenwerking om bedrijfsdata veilig te houden in het datacenter en zo datalekken te voorkomen.

Voor meer informatie, ga naar deze VMware End-User Computing blogpost.

VMware EUC Insights Online Event

Op dinsdag 7 maart 2017, 09:30 uur tot 13:30 uur GMT organiseert VMware een gratis virtuele vakbeurs waar details worden gedeeld over nieuwe producten en technologiedemo’s worden gegeven. Deelnemers leren hoe ze om kunnen gaan met de nieuwste uitdagingen op het gebied van end-user computing, kunnen direct spreken met technologie-experts en leren van leiders op het gebied van VMware end-user computing. Registreer hier voor deze webcast.

Tevens heeft VMware op 8 maart 2017 ook een interessante vSAN webcast, rondom de lancering van enkele nieuwe produkten. 

vSAN Online Fundamentals

Hyper Converged Infrastructure with VMware vSAN: What Is It and Why It Matters to Your Business

Dates and Time: Wednesday 8 March

11:00 - 12:00 AM CET
Registreer hier voor deze webcast.

 

Beschikbaarheid en prijzen

VMware Horizon Apps, VMware Horizon Cloud en updates voor VMware Horizon 7 komen naar verwachting beschikbaar in april 2017.

Prijzen voor VMware Horizon Apps starten bij $125 per named user voor een onbeperkte licentie. Prijzen voor VMware Horizon Cloud starten bij $16 per named user per maand. Prijzen voor VMware Horizon 7 starten bij $250 per gelijktijdige gebruiker.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!