Wouter Hoeffnagel - 13 februari 2017

Topman van Samsung wordt opnieuw ondervraagd over corruptieschandaal

Topman van Samsung wordt opnieuw ondervraagd over corruptieschandaal image

Samsung-topman Jay Y. Lee is voor de tweede keer ondervraagd door de speciale aanklager van Zuid-Korea. De topman wordt verdacht van omkoping bij een groot corruptieschandaal waarbij de Zuid-Koreaanse president Park-Geun-hye betrokken is.

Dit meldt persbureau Reuters. Lee zegt onschuldig te zijn en geeft tegenover Reuters aan opnieuw de waarheid te zullen vertellen aan de aanklagers. De topman wordt verdacht van omkoping. Hij zou 43 miljard won, omgerekend zo’n 35 miljoen euro, hebben geschonken aan een bedrijf en enkele organisaties die in handen zijn van een vriendin van de Zuid-Koreaanse president. In ruil voor deze schenking zou de Zuid-Koreaanse president een fusie van twee Samsung-bedrijven in 2015 hebben gesteund. Een meerderheid binnen deze bedrijven verzette zich tegen deze fusie, waardoor steun van de president noodzakelijk was om de overname af te kunnen ronden.

Het is de tweede keer dat Lee wordt ondervraagd door de speciale aanklager. In januari vroeg deze aanklager een arrestatiebevel aan voor de topman. De rechter stemde hier echter niet mee in.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!