Treant Zorggroep en NEXUS tekenen tienjarig partnercontract
14-02-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Treant Zorggroep en NEXUS tekenen tienjarig partnercontract

NEXUS Nederland, specialist in het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van EPD- en informatiesystemen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen heeft succesvol de module NEXUS / ACUTE ZORG geïmplementeerd bij Treant Zorggroep. Deze fusieorganisatie (ziekenhuislocatie Scheper te Emmen, ziekenhuislocatie Bethesda te Hoogeveen en ziekenhuislocatie Refaja te Stadskanaal) is in de drie locaties tegelijkertijd live gegaan met het nieuwste product voor de acute as van NEXUS.

Treant Zorggroep en NEXUS hebben een tienjarig partnercontract getekend gericht op het gezamenlijk ontwikkelen en implementeren van innovatieve toepassingen voor de zorg. Beide organisaties werken samen aan een zo breed mogelijke toepassing van NEXUS-oplossingen binnen de Treant Zorggroep. De module NEXUS / ACUTE ZORG is een vervolgstap van de implementatie van deze strategie. ‘Er stond veel op het spel tijdens deze implementatie’, zegt Trea Sandjer, medisch manager SEH / SEH-arts, Treant Zorggroep. ‘Het geven van opdrachten en het checken of het daadwerkelijk gedaan is, gebeurde grotendeels mondeling. Dit kon leiden tot calamiteiten en misverstanden. Patiëntveiligheid staat hoog in het vaandel bij Treant Zorggroep. Door de implementatie van deze module is de SEH-afdeling zo goed als volledig digitaal, hierdoor worden de calamiteiten tot een minimum beperkt en het niveau van patiëntveiligheid verhoogd.’ Sandjer vervolgt: ‘Uiteraard is er door deze module ook een verbetering in de werkzaamheden van de SEH-medewerkers. In één oogopslag de zorgbanner - een overzicht van de belangrijkste patiëntgegevens - in beeld hebben, de sleepfuncties in elk scherm en het automatisch doorzetten naar het DBC-DOT-systeem maakt dat we meer tijd voor de patiënt hebben.’

‘De samenwerking met NEXUS tijdens deze implementatie verliep soepel, hoewel er in het begin even door beide partijen afgetast moest worden, wat er wel en niet mogelijk was binnen het tijdsbestek. ‘Vervolgstappen zijn nu dat er nog wat finetuning van de inrichting van de acute desktop plaatsvindt en meer focus komt op managementinformatie, zoals overcrowding van de SEH, zodat hier meer op gestuurd kan worden’, besluit Sandjer.

NEXUS / ACUTE ZORG is een geavanceerde module voor alle spoedeisende zorg, geïntegreerd in het NEXUS / EPD, dat een grafische weergave toont, met alle relevante informatie, van de situatie op de spoedeisende hulp. Zo is in één duidelijk weergegeven overzicht te zien welke patiënten er op de spoedeisende hulp worden verwacht en welke patiënten zich op de afdeling bevinden. Van de patiënt worden specifieke gegevens als allergieën, behandelbeperking, BRMO, etc. direct getoond d.m.v. de eerder genoemde zorgbanner. Ook geeft het scherm snel inzicht in aanwezig personeel en ondersteunt het toewijzen van personeel zoals de hoofdbehandelaar, medebehandelaars en verpleegkundigen door middel van drag-and-drop-functionaliteit.

WK

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Deal, deal, Zorg, EPD