Oracle heeft vertrouwen in groei met cloud applicaties en infrastructuur
15-02-2017 | door: Witold Kepinski

Oracle heeft vertrouwen in groei met cloud applicaties en infrastructuur

Oracle heeft er alle vertrouwen in om verder te groeien met zijn cloud applicaties en infrastructuur oplossingen en diensten. Dit meldt Oracle co-ceo Mark Hurd tijdens  de Goldman Sachs Technology and Internet Conference in San Francisco.

Mark Hurd zegt dat Oracle meer cloud recurring omzet verkoopt dan andere partijen in de markt. De groei zet door nu Oracle NetSuite heeft overgenomen, aanbieder van zakelijke cloud applicaties. Hurd nam verder AWS op de korrel. Hij vindt de infrastructuur van Oracle meer nieuw en frisser dan die van AWS.

De cloud omzet van Oracle groeide in het laatste kwartaal met 62 procent naar 1,053 miljard dollar. Die van AWS met 47 procent naar 3,563 miljard dollar. Oracle heeft een klein percentage marktaandeel in de public cloud (IaaS) markt. AWS is marktleider, gevolgd door Microsoft Azure, Google en IBM Cloud.

ODICS

Oracle zet alle zeilen bij om verder te groeien in de cloud en maakt de applicaties daarvoor geschikt. Onder andere met de Oracle Data Integrator Enterprise Edition die in de cloud beschikbaar is als de Oracle Data Integrator Cloud Service (ODICS). 

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud