Witold Kepinski - 16 februari 2017

Ordina boekt minder omzet maar is uit rode cijfers

Ordina zag zijn omzet in 2016 met 1,3 procenr dalen naar 343,6 miljoen euro. De omzet in Nederland daalde met 5,8 procent naar 256,1 miljoen euro. De omzet in België/Luxemburg steeg met 14,6 procent naar 87,5 miljoen euro.

De nettowinst bedraagt 5 miljoen euro. Dat is beter dan 2015 toen het nettoverlies 3,2 miljoen euro bedroeg. Ordina wist verder 11 raamovereenkomsten ICT-inhuur bij de Nederlandse overheid te winnen.

Stépan Breedveld, ceo van Ordina zegt in een verklaring: “Na een matig vierde kwartaal, sluiten we 2016 winstgevend en schuldenvrij af. De omzet is het afgelopen jaar gedaald, met name in de overheidsmarkt en financiële dienstverlening in Nederland. In België/Luxemburg is de omzet en winstgevendheid sterk toegenomen. In Nederland is een sterke prestatie neergezet door de onderdelen die gespecialiseerd zijn in requirements, software development en testing. Alle aandacht is nu gericht op het ombuigen van de krimp naar groei in Nederland. Een goede basis hiervoor vormen de 11 raamovereenkomsten voor ICT-inhuur bij de Nederlandse overheid die we recentelijk hebben gewonnen. Daarnaast is in een krappe arbeidsmarkt het behouden en werven van medewerkers cruciaal. In 2017 willen we zevenhonderd professionals aannemen in Nederland en België/Luxemburg. De arbeidsmarktcampagne ‘Kijk jij verder dan code?’ ondersteunt deze ambitie."

SAP

Breedveld vervolgt: "Dit jaar hebben meer dan negenhonderd deelnemers de Ordina Open Innovatiedagen bezocht in Nieuwegein, Mechelen en Groningen. Innovatie betekent ook het slim combineren van onze bestaande en nieuwe expertise in multidisciplinaire teams. Op deze manier maken wij een transitie van een technologie gedreven naar een business gedreven klantbenadering. Zo combineren wij bijvoorbeeld bij Havenbedrijf Rotterdam het beheren van het SAP landschap met het ontwikkelen van een nieuwe online strategie.”

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!