Qualys introduceert File Integrity Monitoring en Indicators of Compromise services
17-02-2017 | door: Witold Kepinski

Qualys introduceert File Integrity Monitoring en Indicators of Compromise services

Qualys, speler op het gebied van cloudbeveiligings- en compliance-oplossingen, breidt zijn Qualys Cloud Platform uit. Het platform helpt organisaties om de complexiteit en kosten van security en compliance terug te dringen.

Nieuwe services zijn onder meer File Integrity Monitoring (FIM) en Indicators of Compromise (ICO): detectieoplossingen die klanten in staat stellen nog meer essentiële security- en compliance-functies op te nemen in één cloudgebaseerd dashboard. Bovendien maken de klanten hiermee een eind aan de wildgroei aan deeloplossingen voor hun endpoints.

Qualys combineert een set van preventie- en detectieoplossingen in dezelfde lichtgewicht Qualys Cloud Agent die al geïmplementeerd is voor de assetinventarisatie en vulnerability management- en complianceprogramma’s van een organisatie. Qualys zegt dat klanten met FIM en IOC continu en direct via één portal informatie over beveiligingslekken en systeemveranderingen kunnentoevoegen aan het overzicht van hun security- en compliance-status – dat reeds wordt gerealiseerd door de cloud agent.

Beschikbaarheid

Een bètaversie van Qualys FIM en IOC is beschikbaar vanaf maart 2017.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security