IBM brengt machine learning naar de mainframe
17-02-2017 | door: Redactie

IBM brengt machine learning naar de mainframe

IBM introduceerde onlangs IBM Machine Learning voor het toepassingen van analytics in een private cloud. IBM wil daarbij machine learning in de traditionele mainframe introduceren.

Enkele belangrijke technologische componenten van Watson komen in het nieuwe 'cognitive platform' IBM Machine Learning, en dat zal éérst op de z System mainframe beschikbaar zijn, zo kondigt IBM aan. Nadien moet IBM Machine Learning ook zijn intrede kunnen doen in private clouds die ondernemingen zelf opgezet hebben.

IBM Machine Learning is een dienst die data scientists in bedrijven moet helpen om sneller waardevolle analyses te kunnen halen uit data. Het platform laat toe om hoge aantallen analytische modellen te creëren, te testen en uit te rollen. Het z System mainframe is daar in principe zeker geschikt voor, omdat het dagelijks miljarden transacties kan verwerken. Dat is meteen ook de reden waarom heel wat banken, verzekeraars, overheidsinstanties en retailbedrijven nog steeds bij mainframe blijven zweren.

Lees meer hier.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Software