Lenovo ziet omzet dalen door druk op smartphone en datacenter business
16-02-2017 | door: Witold Kepinski

Lenovo ziet omzet dalen door druk op smartphone en datacenter business

Lenovo Group zag zijn omzet in het derde financiële kwartaal met zes procent dalen naar 12,2 miljard dollar. De nettowinst daalde met 67 procent naar 98 miljoen dollar.

De brutowinst van het bedrijf in het derde fiscale kwartaal daalde met 15 procent jaar-op-jaar naar 1,6 miljard dollar, met een brutomarge van 13,1 procent. Lenovo wist wel meer marktaandeel in de pc-markt te pakken met de verkoop van 15,7 miljoen pc's; het wereldwijde marktaandeel in dit segment bereikte een record van 22,4 procent.

PC business doet het goed

De Lenovo PC and Smart Devices (PCSD) Business Group zag de omzet met 2 procent stijgen naar 8,6 miljard dollar. De Lenovo Mobile Business Group, die 15 miljoen smartphones wist te verkopen, zag de omzet met 23 procent dalen naar 2,2 miljard dollar. De Lenovo Data Center Group (DCG) die servers, storage, software en services verkoopt, zag de omzet met 20 procent dalen tot 1,1 miljard dollar.

Nederland

Lenovo Benelux meldt dat het een goed jaar achter de rug heeft met zijn pc business: “We bouwen voort op onze successen en hebben ons marktaandeel uitgebouwd door drie keer sneller te groeien dan de markt naar een nieuw record van 19,4 procent in de Benelux. We realiseren daarbij een goede balans tussen de business- en de consumentgerichte devices,” aldus Andreas Mayer (foto), General Manager Lenovo Benelux.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware