Redactie - 17 februari 2017

Topman van Samsung gearresteerd voor omkoping

Topman van Samsung gearresteerd voor omkoping image

De ondervoorzitter en feitelijk hoofd van Samsung, Lee Jae Yong, is in Zuid-Korea gearresteerd op verdenking van corruptie. De aanklager heeft ook nieuwe aantijgingen tegen de man ingebracht.

Lee wordt er nu officieel van verdacht dat hij de adviseur van president Park Geun-hye zou hebben omgekocht. Hij zou Choi Son-sil, de beste vriendin van de president, omgerekend 36 miljoen dollar hebben toegestopt om de fusie tussen twee van Samsungs dochterbedrijven wat vlotter te laten verlopen. Het schandaal rond Choi Son-sil, die haar invloed op de president zou hebben gebruikt om verschillende giften te krijgen, heeft zowel de president als de positie van enkele hoge belangrijke businessmensen doen wankelen.

Nu zou de aanklager van het Zuid-Koreaanse Openbaar Ministerie van plan zijn de aanklacht tegen Lee Jay Yong uit te breiden. De nieuwe aanklacht heeft betrekking op het proces rondom benoemingen in de top van Samsung. Lee is ondervoorzitter van Samsung Electronics. Hij wordt echter gezien als topman van het bedrijf nadat zijn vader, Lee Kun-hee, in 2014 een hartaanval kreeg.

In samenwerking met Datanews

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!