Equinix ziet jaaromzet stijgen naar 3,39 miljard euro
17-02-2017 | door: Witold Kepinski

Equinix ziet jaaromzet stijgen naar 3,39 miljard euro

Datacenter dienstverlener Equinix heeft de cijfers van het vierde kwartaal en van 2016 naar buiten gebracht. De omzet van het bedrijf groeit voor het 56e kwartaal op rij. De jaaromzet groeide het afgelopen jaar met 33 procent en kwam daarmee uit op zo’n 3,39 miljard euro. Hierbij is 375 miljoen euro omzet inbegrepen door het overgenomen Telecity en 140 miljoen euro van Bit-Isle. Equinix wist een nettowinst winst te realiseren van zo’n 119 miljoen euro. Het afgelopen kwartaal was de winst 58 miljoen euro, wat een stuk meer is dan die van Q4 in 2015 (zon 10 miljoen euro).

Met name in de grootzakelijke markt werd meer omzet gerealiseerd. Zeven bedrijven uit de Fortune 500 en elf bedrijven uit de Forbes Global 2000 werden het afgelopen kwartaal klant bij Equinix. 82 procent van de omzet van Equinix komt voort uit klanten die hun IT-infrastructuur hebben geplaatst in meerdere markten. “Hieruit blijkt het belang van ons vermogen om interconnectiviteit over de hele wereld aan te bieden via ons platform”, aldus Michiel Eielts (foto), directeur Benelux.

Investeren in groei
Equinix heeft aangekondigd om in 2017 in totaal zo’n 164 miljoen euro te investeren in nieuwe of uitbreidingen van datacenters in Amsterdam, Chicago, Dubai, Rio de Janeiro en Toronto. 96 miljoen euro van dat bedrag zal geïnvesteerd worden in de bouw van een nieuw datacenter in Amsterdam, AM4, dat na de zomer van 2017 klaar voor gebruik zal zijn aldus Eielts: “We bevinden ons op de hartslag van een van de grootste technologische trends. De digitale transformatie wordt mogelijk door clouddiensten, wat ervoor zorgt dat steeds meer diensten naar de ‘digital edge’ verschuiven, waar gebruikers en data resideren. Die digital edge is weer te vinden in onze ecosystemen die zich over de hele wereld bevinden.”

De omzet verwachting voor 2017 is 3,69 miljard euro, een groei van 9% ten opzichte van het vorige jaar.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter