Colt tweakt IQ Network om 100G Ethernet- en IP-connectiviteit te bieden
17-02-2017 | door: Redactie

Colt tweakt IQ Network om 100G Ethernet- en IP-connectiviteit te bieden

Colt Technology Services is voornemens om in 2017 ruim 200 miljoen euro te investeren in zijn netwerkactiviteiten in het kader van een strategisch investeringsplan voor de komende drie jaar. Gedurende deze periode zullen de investeringen oplopen tot ruim 500 miljoen euro. De focus hierbij ligt op de ontwikkeling van het netwerk en proactieve optimalisatie van de klantervaring. Hiermee wil Colt klaar zijn voor de groeiende vraag naar bandbreedte die ontstaat doordat bedrijven hun digitale infrastructuur moderniseren om concurrerend te blijven. Verder zal hetnieuwe medewerkers in dienst nemen om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van klanten in 2017 en de daaropvolgende jaren aldus Carl Grivner (foto), CEO van Colt.

Colt is voornemens om het Colt IQ Network verder uit te breiden. Dit netwerk omspant momenteel 24.500 gebouwen en 700 datacenters en biedt ondersteuning voor veeleisende multinationals die behoefte hebben aan lokale ondersteuning. De voor 2017 geplande netwerkinvesteringen zullen resulteren in een verdrievoudiging van het aantal locaties binnen het Colt IQ Network dat in staat is om 100G Ethernet- en IP-connectiviteit te bieden. Elke locatie zal bovendien optische diensten met een capaciteit tot 9,6 Tbps kunnen bieden. De uitbreiding naar grofweg drie keer zoveel netwerklocaties tegen juni 2017 zal bijdragen aan verbindingen met hoge bandbreedte met private en publieke clouds. Colt zal daarnaast zijn metronetwerken in Singapore en Hong Kong moderniseren, zodat het zijn eigen metronetwerken op basis van glasvezel kan aanbieden in belangrijke steden in Azië en Europa.

De kapitaalinjectie is een reactie op de snelgroeiende vraag naar bandbreedte onder multinationals, en met name organisaties die actief zijn in digitale, data-intensieve markten. De investering beperkt zich echter niet tot het netwerk. Ter ondersteuning van de uitbreiding van de capaciteit en reikwijdte van het netwerk stelde Colt al een nieuwe chief commercial officer aan in de persoon van Tom Regent.

 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter