Witold Kepinski - 19 februari 2017

Tech Data gaat overname Avnet Technology Solutions eind februari afronden

IT-distributeur Tech Data meldt dat het de overname van Avnet Technology Solutions ergens eind februari 2017 zal afronden. Tech Data koopt branchegenoot Avnet Technology Solutions (TS) voor 2,6 miljard dollar. De overname is defintief als de mededingingsautoriteiten van de EU hun goedkeuring hebben gegegeven. Het overname proces loopt goed en sneller dan verwacht.

Avnet TS is gespecialiseerd in distributie, marketing en sales van datacenter infrastructuur, software en services. In boekjaar 2016 deed het een omzet van 9,6 miljard dollar. Tech Data is zelf goed voor een jaar omzet van 26,4 miljard dollar.

Met de overname van Avnet TS krijgt Tech Data een meer gespecialiseerd datacenter portfolio in huis die hogere marges opleveren. Bovendien zullen Avnet en Tech Data samen eersteklas end-to-end-oplossingen voor IoT op de markt brengen. Daarnaast wordt Tech Data actief in meer landen waar Avnet al goed bezig is. Tech Data CEO Bob Dutkowsky (foto) zegt dat zijn bedrijf door de overname een distributeur is van wereldformaat met end-to-end oplossingen, van complete datacenters tot en met tech producten voor huishoudens.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!