HPE tweakt 3PAR Flash storage
20-02-2017 | door: Redactie

HPE tweakt 3PAR Flash storage

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt nieuwe innovaties binnen 3PAR storage aan. Het next-generation HPE 3PAR Operating System fungeert als toekomstbestendige basis voor hybride IT en is ook beschikbaar voor bestaande 3PAR klanten zo meldt HPE.

De nieuwe 3PAR Adaptive Data Reduction (ADR) levert uitgebreide data compaction en vermindert daarmee de operationele kosten. De upgrades aan 3PAR Peer Persistence verminderen risico’s door disaster recovery mogelijk te maken over grotere afstanden. Het Ooff-premises copy management met HPE Recovery Manager Central (RMC) breidt de bescherming van data binnen de array uit. En meer automatiseringsmogelijkheden voor 3PAR StoreServ Management Console (SSMC) vergroten de business agility.

De 3PAR innovaties bieden volgens HPE klanten een toekomstbestendige oplossing voor de ‘derde golf’ flashevolutie vanwege de ondersteuning voor cloud-native applicaties, datacentrum-brede orkestratie, tier-1 resiliency en integratie van technologieën als storage class memory (SCM) en NVM Express (NVMe).

Technologische refresh cycles voor storage worden volgens HPE steeds langer terwijl flash media technologie steeds sneller verandert. Dit is waarom HPE een duurzamer design aanbrengt in de 3PAR-architectuur. Een voorbeeld is de recente tech preview van 3PAR 3D Cache voor flash hyper-acceleration met gebruik van SCM in NVMe. Hiermee worden nieuwe technologieën makkelijker ondersteund aldus HPE.

Een ander voorbeeld is de nieuwe 3PAR Adaptive Data Reduction (ADR) functie, waarmee de benodigde capaciteit verminderd kan worden. Omdat ADR in-line deduplicatie en compressie betreft, kan het selectief worden toegepast en bevat het ingebouwde intelligence om verspilling van system resources te voorkomen. Met een 3PAR Data Packing algoritme kan ADR meer dan alleen compressie. Dit algoritme voorkomt fragmentatie en vermijdt zware garbage-collection die andere flash storage arrays vertragen. Het nieuwste 3PAR OS stelt klanten bovendien in staat om applicaties die op iSCSI draaien te versnellen om de wachttijd te verminderen tot 40 procent met gebruik van 3PAR Express Writes optimalisatie; cloud computing implementaties beter te ondersteunen met iSCSI updates, waaronder uitgebreide host connectiviteit en multi-tenant IP networking; meer workloads te gebruiken met 3PAR File Persona updates die de schaalbaarheid verdubbelen, zorgen voor automatische provisioning en cross-protocol file sharing mogelijk maken. 

Deze voordelen zijn volgens HPE zonder additionele kosten beschikbaar als onderdeel van een nieuwe, all-inclusive licentieovereenkomst die de aankopen vereenvoudigt en de kosten vermindert. Daarnaast maakt het HPE 3PAR Flash Now initiatief de aanschaf van een 3PAR flash array plus networking en databescherming mogelijk voor een paar cent per gebruikte gigabyte per maand, via een eenvoudig cloudachtig consumptiemodel.

All-flash datacenter van core tot cloud tot edge

Wanneer essentiële workloads naar flash verplaatst worden, is het vermijden van risico’s van groot belang vindt HPE. De leverancier vermindert daaron risico’s in hybride IT-implementaties, te beginnen bij transparante applicatie en host failover in de kern van het datacenter met HPE 3PAR Peer Persistence. Nieuw hierbij is de ondersteuning voor 3 datacenter replicatie.

Voor databescherming buiten de array voorziet HPE Recovery Manager Central (RMC) in naadloze, application-managed snapshots en dataverplaatsing van 3PAR naar secundaire HPE StoreOnce systemen. De nieuwste versie van RMC levert snellere back-up en snellere restores dan de back-up ISV met lager CPU gebruik. Dit minimaliseert de back-up impact op applicatieservers. Door de all-inclusive licensing zit RMC zonder extra kosten inbegrepen bij de 3PAR array.

Azure

Als onderdeel van de juiste combinatie van on-premise en off-premise storage, kan data die beschermd worden door HPE StoreOnce gerepliceerd worden naar de cloud. Dit is mogelijk dankzij HPE StoreOnce VSA software in Microsoft Azure met ondersteuning van HPE Recovery Manager Central, Data Protector en andere back-up applicaties.

Naast de uitbreiding van databescherming aan edge computing en software-defined storage (SDS), kondigt HPE ook Peer Copy aan. Dit is een copy management feature binnen RMC die het in twee richtingen verplaatsen van snapshot data tussen StoreVirtual VSA en 3PAR arrays mogelijk maakt. Klanten kunnen gebruikmaken van Peer Copy met nieuwe StoreVirtual VSA Ready Node reference architectures, gebaseerd op HPE ProLiant servers, om SDS op andere vestigingen eenvoudig te beschermen.

Automatisering voor flexibiliteit van datacenter tot dataservice

Terwijl klanten hybride IT steeds meer benutten, blijft HPE bezig om automatisering en cloud-based analysemogelijkheden te implementeren in 3PAR managementtools als aanvulling op de integratie in HPE OneView en HPE Synergy.

Het nieuwe HPE 3PAR StoreServ Management Console (SSMC) is in staat om grootschalige datamigraties te automatiseren en te plannen tot 24 3PAR of ondersteunende externe storagesystemen. Daarnaast kenmerkt SSMC zich door HPE Smart SAN integratie voor volledig geautomatiseerde configuratie van Fibre Channel networks. Hiermee wordt storage netwerkbeheer verminderd. Updates aan het HPE StoreFront Remote cloud analytics portal bieden 3PAR klanten best practice aanbevelingen om risico’s proactief te verminderen, software updates te managen en te assisteren in capaciteitsplanning.

Prijzen en beschikbaarheid

Het HPE 3PAR next-generation operating system (3PAR OS 3.3.1) is wereldwijd beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2017. Voor 3PAR klanten met een geldig support contract zijn er geen additionele kosten.

De HPE StoreOnce VSA voor Azure is wereldwijd beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2017 met prijzen vanaf €1.500,-.

HPE Peer Copy en HPE 3PAR Recovery Manager Central zijn beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2017. Voor 3PAR en StoreVirtual klanten met een geldig support contract zijn er geen additionele kosten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data