Witold Kepinski - 22 februari 2017

FlowFabric zet Mendix platform in voor Mourik

FlowFabric zet Mendix platform in voor Mourik image

Bouw- en infrabedrijf Mourik kiest FlowFabric, expert in ontwikkeling van business applicaties, om haar IT-omgeving te optimaliseren door de strategische inzet van ontwikkelplatform Mendix.

Als eerste project wordt het proces van planning tot en met verloning geautomatiseerd en versneld. FlowFabric ontwikkelt hiervoor een desktop- en mobiele applicatie waar productiepersoneel en uitvoerders van Mourik de urenregistratie digitaal in bijhouden en fiatteren. Papieren werkbriefjes en daarbij behorende handmatige handelingen worden hiermee verleden tijd. Dankzij slimme integratie met bestaande systemen zet Mourik met deze nieuwe applicatie een grote stap in efficiëntie en professionalisering. Ook verkrijgt de organisatie meer inzicht en grip op projectkosten.

De urenapplicatie wordt geïntegreerd met Metacom, ERP-software gericht op de bouw waar de planning en verloning mee ondersteund wordt binnen Mourik. Hierdoor is het effect van de nieuwe applicatie verveelvoudigd. Vanuit het planbord wordt de applicatie gevoed. Dit maakt het voor het productiepersoneel mogelijk om via de app alle details van een klus in te zien, bijvoorbeeld waar de betreffende persoon verwacht wordt, bij wie hij zich kan melden, welke certificaten nodig zijn of hoe de tijdsbesteding wordt ingeschat. Aan het einde van de werkdag bevestigt de medewerker de gemaakte uren of past deze naar de werkelijk gemaakte uren aan. Tot slot is het een kwestie van fiatteren door de uitvoerder, zodat de data weer terug kan naar het ERP om de salarisbetaling in gang te zetten. Waar voorheen dit proces over vijf schakels liep, is het nu één workflow geworden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!