Witold Kepinski - 21 februari 2017

LANCOM Systems toont voordelen van SDN networking tijdens CeBIT 2017

LANCOM Systems toont voordelen van SDN networking tijdens CeBIT 2017 image

LANCOM Systems, een Duitse fabrikant van netwerkoplossingen voor bedrijven en particulieren, demonstreert de laatste stand der techniek op het gebied van bedrijfsnetwerken tijdens de CEBIT in Hannover van 20 tot en met 24 maart. Het pronkstuk op de stand van LANCOM (hal 12, D29) is de LANCOM Management Cloud. Deze oplossing maakt gebruik van software defined networking (SDN)-technologieën om het beheer en de bewaking van complexe netwerken te vereenvoudigen tot een paar simpele muisklikken. LANCOM introduceert daarnaast diverse andere oplossingen, zoals een nieuwe reeks van Gigabit access points op basis van de IEEE 802.11ac Wave 2-standaard, een uitgebreide reeks van switches en een softwaregebaseerde virtuele router.

De LANCOM Management Cloud (LMC) zet de nieuwe norm op het gebied van innovatief, toekomstbestendig en geautomatiseerd netwerkbeheer. Dankzij het gebruik van SDN-technieken biedt de LMC grip op netwerken van elke omvang en complexiteit, aldus LANCOM. De LMC fungeert als centrale instelling die de configuratie van alle netwerkcomponenten binnen het WAN, LAN en WLAN afhandelt. Deze configuraties worden automatisch uitgerold naar alle componenten.

Alle huidige routers, gateways, switches en draadloze access points van LANCOM kunnen met een software-upgrade geschikt gemaakt worden voor beheer met de LMC. LANCOM biedt daarmee SDN gebaseerd netwerkbeheer (SD-WAN, SD-LAN en SD-WLAN).

Draadloze bedrijfsnetwerken op basis van Wave 2

LANCOM introduceert nieuwe zakelijke access points op basis van IEEE 802.11ac uit de 860- en 1700-reeks. Functies als multi-user MIMO bieden meer draadloze bandbreedte en ondersteuning voor toepassingsscenario’s zoals een volledig draadloos kantoor. Ook bedrijfskritische toepassingen zoals streaming media, HD-videoconferencing en het opvragen van grote bestanden worden afgehandeld door het Wi-Fi-netwerk dankzij verbindingen met Gigabit-snelheden. De nieuwe Wave 2 access points kunnen op de conventionele manier worden geconfigureerd of centraal worden beheerd en bewaakt vanuit de gebruiksvriendelijke LANCOM Management Cloud (SD-WLAN).

Switches

LANCOM zegt verder integrale oplossingen voor het inrichten van geavanceerde netwerken te bieden. Tijdens de CeBIT demonstreert het zijn uitgebreide aanbod van switches. Dit omvat onder meer een nieuwe reeks van beheerde LANCOM Gigabit Ethernet-switches. Deze bieden een breed scala aan quality of service (QoS)- en beveiligingsmogelijkheden die zijn geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met routers en access points van LANCOM en ondersteuning bieden voor netwerkvirtualisatie. Al deze modellen zijn volledig compatibel met de LANCOM Management Cloud (SD-LAN). Op deze manier kunnen zelfs complexe netwerkconfiguraties met VLAN’s op veilige en geautomatiseerde wijze worden uitgerold op meerdere locaties aldus LANCOM.

Virtuele routers

LANCOM introduceert daarnaast een nieuwe innovatie op het gebied van routers. De LANCOM vRouter is een gevirtualiseerde, softwarematige VPN-router die onder meer VPN-toegang biedt voor applicaties in de cloud. De vRouter biedt een flexibele basis voor netwerken met optimale schaalbaarheid, van routers voor kleinschalige omgevingen tot VPN-gateways op een centrale locatie met tot maar liefst 1.000 VPN-kanalen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!