Redactie - 22 februari 2017

Software AG webMethods Cloud biedt Container en Mobile-Backend-as-a-Service

Software AG introduceert webMethods Integration Cloud: Container Edition. Het platform gebruikt container-technologieën, zoals Docker, om webMethods-integraties automatisch in de cloud te implementeren en te beheren. Software AG zegt hiermee IT-organisaties additionele Hybrid Integratie Platform mogelijkheden te bieden.

“webMethods Integration Cloud: Container Edition maakt gebruik van een ‘lift & shift’-model, waardoor organisaties hun on-premise integraties snel en eenvoudig kunnen bundelen en verplaatsen naar Software AG’s Integration Cloud ”, legt Wilfred Harbers (foto), Director Solutions & Presales Benelux bij Software AG, uit. “Zeker als het gecombineerd wordt met onze DevOps tooling en best practices. We zien steeds meer klanten gebruikmaken van deze multi-tenant cloudoplossing. De meeste klanten doen dit op basis van Amazon AWS, maar met onze container-technologie ondersteunen we ook anderen, zoals Azure en Google Cloud.”

Wilfred Harbers vervolgt: “We zien dat steeds meer verschillende gebruikers worden belast met integratieprojecten, van traditionele specialisten en ad hoc-developers tot niet-technische gebruikers, waaronder business analisten en SaaS-applicatiebeheerders. Deze variatie aan gebruikers zorgt ervoor dat een ‘one-size-fits-all’ benadering niet meer mogelijk is.

webMethods Integration Cloud: Container Edition ondersteunt microservices architectuur, waardoor het niet meer noodzakelijk is om monolithische Integration Servers te deployen. Dit stelt gebruikers in staat om hun bestaande integraties op te splitsen in losse microservices, die niet op serverniveau maar op serviceniveau worden geschaald.

Software AG rolt daarnaast een nieuwe mobiele backend as a service-functionaliteit (MBaaS) uit. Deze ondersteunt ontwikkelaars bij het bouwen van web- of mobiele applicaties en het integreren van backend applicaties en API’s van cloudapplicaties. Deze functionaliteit werkt naadloos samen met het webMethods Hybrid Integration- en API Management Platform van Software AG.

De MBaaS-functionaliteit in combinatie met webMethods Integration- en API management zorgt ervoor dat financiële instellingen kunnen voldoen aan de Payment Services Directive II (PSD2)-richtlijn (2018) van de Europese Unie. Met deze oplossing is het mogelijk om snel mobiele applicaties te ontwikkelen met de eigen data van een bank, terwijl API’s van andere banken of FinTech’s worden geïntegreerd, evenals data uit legacy-systemen, om zo additionele diensten en producten op een veilige manier te kunnen aanbieden.

Voor deze MBaaS-functionaliteit is Software AG een partnerschap aangegaan met ApiOmat, een Europese MBaaS-provider. Het Software AG webMethods platform ondersteunt daardoor nu end-to-end ontsluiting van enterprise datasets, niet alleen als een Digital API, maar nu ook als een front-end interface.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!