Witold Kepinski - 22 februari 2017

NederCare groeistrategie krijgt steun van Gilde Equity Management Benelux

NederCare, ontwikkelaar van softwareapplicaties voor Nederlandse zorginstellingen, kiest Gilde Equity Management Benelux (“Gilde”) als partner om verdere duurzame groei te realiseren. In 2016 koos Impulse Info Systems (“Impulse”) al voor Gilde. De nieuwe groep is een speler in de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg en heeft de ambitie om groter te worden in aanpalende segmenten waar ze actief is, ten eerste de gehandicaptenzorg. Gilde zal haar kapitaal en ervaring in de IT-zorgsector inzetten om de groep verder uit te bouwen.

NederCare, opgericht in 1995 en gevestigd in Veenendaal, levert software aan zorginstellingen in verschillende sectoren. Het innovatieve zorginformatiesysteem MoreCare4 stelt zorginstellingen in staat het primaire zorg- en begeleidingsproces volledig te automatiseren en de financiële administratie en facturatie maximaal te ontzorgen. In de jeugdzorg is NederCare de marktleider. Ook in andere segmenten timmert de onderneming stevig aan de weg, zoals bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg. De managers en aandeelhouders van NederCare blijven in hun huidige rol betrokken. De samenwerking wordt naar verwachting in de komende maanden geformaliseerd.

Hans Scharloo, oprichter NederCare en Henk Koopman, oprichter Impulse over de nieuwe groep: “Onze bedrijven lopen voorop met moderne technologie in een markt waar veel spelers moeite hebben de ontwikkelingen bij te houden. Door de krachten te bundelen met elkaar en Gilde kunnen we onze voorsprong verder uitbouwen zonder onze identiteit en cultuur te verliezen.”

Bjorn de Hoon, commercieel directeur NederCare over de marktbenadering: “Om onze klanten optimaal te ondersteunen bij hun maatschappelijke uitdaging, is diepgaande sectorkennis en specialisatie nodig. Hierin onderscheiden we ons en dit staat ook bij Impulse en de nieuwe groep centraal. We hebben hetzelfde DNA.”

Mark Scharloo, technisch directeur NederCare: “Zowel Impulse als NederCare ontwikkelen moderne softwareapplicaties in co-creatie met de klant. Op technisch vlak vertonen marktuitdagingen als wetgeving, horizontaal toezicht, real time managementinformatie en eHealth ook grote overlap. Met de nieuwe schaalgrootte en de ondersteuning van Gilde kunnen we de oplossingen voor de toekomst sneller realiseren en uitrollen.”

Gilde is een Nederlandse firma die sinds haar oprichting in 1982 uitgebreide ervaring heeft opgedaan met succesvolle en innovatieve bedrijven in de software-industrie. Gilde was in de IT-zorgsector eerder al betrokken bij onder andere Conclusion en Famed. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!