Witold Kepinski - 22 februari 2017

Rittal toont nieuwe datacenter toepassingen tijdens CeBIT 2017

Onder het motto “Discover it.” presenteert Rittal zich in hal 4 op de CeBIT 2017 in Hannover tussen 13 en 17 maart als enabler voor innovatieve IT-systemen – van edge tot aan hyperscale computing. Op ’s werelds grootste IT-beurs ervaren bezoekers hoe ondernemingen computerruimten realiseren. Het aanbod varieert van de computerruimtelocatie en de IT-infrastructuur via de private cloud-computerruimte tot aan servicemodellen. ITaaS (IT as a Service) en DCaaS (Datacenter as a Service) helpen ondernemingen van elke grootte bij het opbouwen van nieuwe IT-systemen, bijvoorbeeld voor Industrie 4.0-projecten.

Als het gaat om de digitale transformatie –Internet of Things, Industrie 4.0, Big Data enz. – staan ondernemingen voor de uitdaging om complexe taken betrouwbaar te beheersen. IT-verantwoordelijken worden geconfronteerd met de vraag of zij een eigen computerruimte zelf willen exploiteren of deze willen huren.

“De digitalisering van alle sectoren van de economie, industrie en handel vraagt om een snelle en passende beschikbaarstelling van IT-systemen door computerruimten die eenvoudig en economisch zijn opgebouwd en efficiënt en veilig functioneren,” aldus Andreas Keiger, hoofd van de afdeling Verkoop Europa bij Rittal. Hij voegt eraan toe: “Ons antwoord daarop is een uniek pakket met systemen voor alle scenario’s die wij samen met onze partners iNNOVO Cloud en het Lefdal Mine Datacenter ontwikkelden en in hal 4 voor het eerst op de CeBIT 2017 introduceren.“

Balanced Cloud Center

Als hoogtepunt presenteert Rittal een 40-voet grote RiMatrix Balanced Cloud Center (BCC)-container. De BCC is een direct inzetbare turn-key cloud-computerruimte. Met IT-racks, containers, klimaattechniek en voeding van Rittal en de cloud-infrastructuur van iNNOVO Cloud en de bijbehorende cloud-management-software OpenStack kunnen ondernemingen diverse cloudmodellen snel opbouwen. Het aanbod varieert van een private cloud, die bij de klant op locatie met beproefde en betrouwbare componenten zoals server, storage en netwerksystemen wordt geëxploiteerd (“On-Premise”) tot aan de externe private cloud (“Off-Premise”), die een cloudaanbieder bijvoorbeeld vanuit een cloudpark exploiteert. Belangrijke voordelen van dit concept zijn de beschikbaarheid op korte termijn, een Pay-as-you-Go-model en de schaalbaarheid van het systeem.

Edge Data Center

Door stimulansen zoals Smart Industry en Internet of Things (IoT) neemt niet alleen de hoeveelheid gegevens toe, maar stijgt ook de vraag naar snel beschikbare computercapaciteit bij de ontstaansbron van de gegevens. Het sleutelwoord hier is Edge-computing. Voor een snelle opbouw van Edge-computerruimten biedt Rittal turn-key systemen met een voorgeconfigureerde, gestandaardiseerde en schaalbare infrastructuur. De systemen zijn ook geschikt voor hoge securityruimten en beschermen daardoor tegen hitte, stof en vuil in industriële productieomgevingen. Hiermee realiseren producenten snel en eenvoudig nieuwe IT-omgevingen voor gedigitaliseerde processen om de IT aan de nieuwe uitdagingen aan te passen.

Lefdal Mine Datacenter

Met het Lefdal Mine Datacenter (LMD) biedt Rittal een  locatie. Op de CeBIT krijgen bezoekers meer informatie over het datacenter dat uitsluitend werkt met hernieuwbare energie en op dit moment op een oppervlak van 120.000 m2 aan de westkust van Noorwegen wordt gebouwd. De gebruikte computerruimtesystemen maken een zeer flexibel gebruik van IT-systemen met verschillende modellen mogelijk, zoals colocatie, private cloud, ITaaS (IT Infrastructure as a Service) of DCaaS (Datacenter as a Service).

OCP-technologie

Waarom het Open Compute Project (OCP) kan leiden tot een nieuwe generatie computerruimten ervaren bezoekers op de afdeling “Innovative Datacenter-Architekturen und Dienstleistungen”. De expositieruimte toont toekomstgerichte architecturen met als doel om computerruimten voordeliger en efficiënter op te bouwen. De OCP-datacenters werken met een geïntegreerde gelijkstroomvoeding (12V DC, 48V DC) en tot 21 inch grote IT-racks (OCP 21‘‘) in een 600 mm brede kast. Ook de managementsoftware die daartoe nodig is, wordt gepresenteerd met partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!