Redactie - 21 februari 2017

Máxima Medisch Centrum winnaar QSight IT Cyber Security Award

Op ’s werelds grootste healthcare beurs HIMSS 2017 in Orlando, Florida heeft Nathalie Olijslager, Consul General van het Nederlandse consulaat in Miami de QSight IT Cyber Security Award 2017 uitgereikt aan Máxima Medisch Centrum. De award werd in ontvangst genomen door Thilo Mohns, hoofd Kindergeneeskunde en Neonatologie. Namens QSight IT waren Martijn de Ruiter, salesmanager en Hans Willemsen, accountmanager aanwezig bij de uitreiking. Bij de award is tevens een schenking van QSight IT aan de Kinderafdeling van het MMC gedaan.

Máxima Medisch Centrum heeft recent een geavanceerde security infrastructuur geïmplementeerd die is toegespitst op de specifieke uitdagingen en risico’s voor deze instelling. Op basis van heldere architectuurkeuzes staat er een toekomst vaste omgeving die alle ruimte biedt voor verdere ontwikkelingen en nieuwe dienstverlening.

Op basis van een risico- en impactanalyse heeft Máxima Medisch Centrum potentiële kritische events en incidenten vastgesteld. In heldere processen is vastgelegd wat Máxima Medisch Centrum gaat doen indien een dergelijk incident zich voordoet. De mate waarin dat goed functioneert, komt onder meer tot uitdrukking in de BitSight Security Rating. Van deze onafhankelijke partij die autonoom en van buitenaf de security van organisaties beoordeelt kreeg Máxima Medisch Centrum een zeer goede waardering.

Martijn Hakstege, CEO van QSight IT: “Information Security is tactisch en strategisch belegd bij Máxima Medisch Centrum en in handen van professionals, waaronder twee Security Officers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor zaken op het gebied van security, compliance en risk management met een directe lijn naar de Raad van Bestuur. Commitment en bewustzijn zijn op deze wijze goed geborgd. De externe beoordeling van BitSight is de kroon op het werk, de award is zeer verdiend!”. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!