Witold Kepinski - 22 februari 2017

Cisco biedt nieuwe oplossingen voor netwerkvirtualisatie en beveiliging

Cisco biedt nieuwe oplossingen voor netwerkvirtualisatie en beveiliging image

Tijdens Cisco Live 2017 in Berlijn heeft Cisco nieuwe oplossingen voor netwerkvirtualisatie en -beveiliging aangekondigd. Dit sluit aan op de vorig jaar door het IT-bedrijf aangekondigde Digital Network Architecture (DNA). 

De aangekondigde virtualisatietechnologieën omvatten ten eerste het Enterprise Network Functions Virtualization (NFV) Platform. Deze biedt virtualisatie van netwerken in bijkantoren en nevenvestigingen, wat zorgt voor meer flexibiliteit en slagvaardigheid.

Ten tweede wordt virtualisatie van de netwerk perimeter nogelijk gemaakt met de Cisco Secure Agile Exchange om dynamisch klanten, werknemers en partners op het netwerk aan te sluiten met behulp van on demand netwerkdiensten.

Ten derde zijn er nieuwe securitymogelijkheden. Cisco Identity Services Engine (ISE) biedt zichtbaarheid van en controle over gebruikers en apparatuur die op het netwerk zijn aangesloten. Cisco TrustSec biedt softwaregedefinieerde segmentatie om aanvallen te kunnen isoleren en om de bewegingen van dreigingen binnen het netwerk te beperken.

Bijna de helft van de organisaties wereldwijd verwacht de komende twee jaar sterk te investeren in geautomatiseerde digitale netwerken. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van IDC, uitgevoerd in opdracht van Cisco. De grote netwerkuitdagingen tot 2020 draaien sterk om een antwoord op geavanceerde cyberdreigingen, een stabiele en veilige ondersteuning van mobiele werkers, het gebruik van IoT-apparatuur en nieuwe cloudapplicaties. De nieuwe oplossingen spelen daarop in door zijn Digital Network Architecture (DNA) toepassingen uit te breiden.

Door: Witold Kepinski

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!