Witold Kepinski - 22 februari 2017

Sony kiest Juniper Networks als partner en maakt gebruik van QFX5100 switches

Juniper Networks is een samenwerking aangegaan met Sony Professional Solutions Europe. In dit kader zal Juniper switches gaan leveren ter ondersteuning van de productie-oplossing IP Live van Sony. Sony heeft voor Juniper Networks als IP-netwerkpartner gekozen en maakt gebruik van QFX5100-switches. Deze kunnen dankzij hun open architectuur dienen als universele bouwsteen voor geautomatiseerde, programmeerbare netwerkarchitecturen. Het productiesysteem IP Live omvat een netwerk van productieapparaten dat wordt beheerd door Live System Manager, een oplossing die een softwaregedefinieerd netwerk creëert. 

Omroepen kunnen deze oplossing inzetten voor het registreren en uitzenden van live beelden van belangrijke wereldwijde culturele, politieke en sportevenementen. IP Live maakt gebruik van Internet Protocol (IP)-netwerken voor de real-time overdracht van volumes aan rich media tussen externe locaties en productiestudio’s. 

Omroepen traditioneel gebruik van serial digital interface (SDI)- en coaxiale kabeltechnologie voor de overdracht van live beelden vanaf externe locaties naar hun productiestudio’s. Dit is nodig om de betrouwbaarheid en lage latency te waarborgen die nodig zijn voor uitzendingen van productiekwaliteit. De hogere framesnelheden, dynamische beeldreeksen en hogere resoluties van moderne rich media gaan echter gepaard met hoge kosten indien gebruik wordt gemaakt van conventionele bekabeling en hardware. Voor veel omroepen is dit een te kostbare en arbeidsintensieve aanpak. Sony levert met IP Live een simpele, slimme en open architectuur af die het mogelijk maakt om een geautomatiseerd en optimaal beschikbaar netwerk in te richten dat compatibel is met de technologie van Juniper. IP Live biedt ondersteuning voor de overdracht van high definition (HD)- en 4K (ultra HD)- beelden, audio, synchronisatiesignalen en besturingsdata via een IP-netwerk en één netwerkkabel.
 
Sony en Juniper zijn daarnaast een samenwerking aangegaan om een trainingsprogramma voor IP Live aan te bieden aan te omroepwereld. Dit programma maakt deelnemers vertrouwd met technieken voor het inrichten van een IP-netwerk en het configureren en beheren van instellingen die bijdragen aan optimale netwerkprestaties en minder foutgevoeligheid.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!